Nieuws uit Spanje omtrent de gewingtagde GRIJZE WOUW

Marc Nollet

Foto Marc NolletFoto Marc Nollet


Tijdens de Mergusreis naar Andalucia zagen de deelnemers tijdens de derde dag van hun reis – op 1 oktober 2012 – niet minder dan 12 Grijze Wouwen (zie het verslag van die dag)! Eén ervan was op de rechtervleugel gemerkt met een groene wingtag P3.

Frank, onze voorzitter, meldde dit na de thuiskomst aan de officiële instanties in Spanje, waarbij hij niet naliet te vragen naar het levensoverzicht van deze vogel. Nu, 2 maanden later mocht Frank nieuws ontvangen.

Het was een Spaanse ringer, de heer Rafael Sanchez Carrion die ons liet weten dat hijzelf de vogel gemerkt had als nestjong op 9 juli 2011 in de Dehesa (= weide met kurkeiken) de Juanco Real, Chiclana de la Frontera, Cadiz, Spanje! Naast de groene vleugeltag had hij ook een ring aangebracht op de rechter tarsus met nr. 6.179151. Het nest had 4 mannelijke jongen en bevond zich in een kurkeik.

Frank kreeg nog twee foto’s toegestuurd van de jongen op het moment van het ringen. Wij willen je die niet onthouden!