Buysscheure-Booneghem-Clairmarais

Frank De Scheemaeker

Gisteren zaterdag 21 mei prachtwandeling gemaakt in het bocagelandschap van Buysscheure, net ten oosten van Clairmarais – Noord-Frankrijk. De 7 km lange wandeling – vers le Paradis genoemd was goed voor 3 zp Geelgors, 4 zp Braamsluiper, 6 zp Grasmus, 2 zp Zomertortel, 1 terr. Roodborsttapuit,  overvliegende Wespendief, Buizerd en Sperwer. Ook Spotvogel, Koekoek, Groene Specht en Kleine Karekiet aanwezig. Kleine Vos, Orangjetip en Anisosticta 19 punctata waren leuke insectenwaarnemingen. In het nabijgelegen moeras van Booneghem o.a. Cetti’s Z, Rietzanger, w Bruine Kiek en Boomvalk. Een aanrader bij mooi weer. Vandaag nabij Boulogne ondanks de stormachtige wind opnieuw op enkele plaatsen ‘Groentjes’ ontdekt. Wist niet dat die zeldzame soort bij ons – zo algemeen was in de Boulonnais.