North Atlantic Odyssee 2014: een ijzingwekkende Natuur.reis

Marc Nollet

NU MET SCHITTERENDE FOTO’S!

Van 6 juni tot en met 16 juni trokken niet minder dan 116 Natuurpunters naar het noorden. Aan boord van de Plancius, ooit een onderzoeksschip van de Nederlandse marine, keken ze dagelijks – en later, eenmaal voorbij de poolcirkel, ook gedurende de nacht – met hun telescopen en verrekijkers over de immense zeeën naar allerlei uniek leven: vinvissen en orca’s, dolfijnen en tuimelaars, zeehonden en robben, kleinste, kleine, middelste en grote jagers, walrussen en … ijsberen. Of ze die zagen, ver of dichtbij, kan je lezen in een schitterend verslag van de hand van “onze” Dominique Verbelen, één van de Mergussers aan boord.  Je kan het HIER vinden!

 

Foto copyright Jack Volckers (Inezia Tours)