MERGUSREIS LESBOS: dag 5 – 07/05/2016

Machteld Kaesemans

2016-05-07 Inland Lake Danny Claeysier

 

 

Een van de deelnemers stuurde mij een berichtje en schreef: ” Lesbos is een tof eiland met typische dorpjes, haventjes, authentiek, kleurrijk, vriendelijke bevolking, lekker weer, prima sfeer!!!!”

 

 

2016-05-07 Dina Marc Nollet

 

 

Deze morgen stonden ze op om 5u30 voor een vroeg morgen wandeling. Iedereen zag ditmaal klein waterhoen aan Inland Lake om 6u07. Daar spotten ze ook kwak en woudaap Daarna werd er ontbeten en boodschappen gedaan in een lokaal winkeltje bij Dina.

 

 

2016-05-07 Lardia Valley Marc

 

 

Dan vertrokken ze meer naar het westen van het eiland,  weer een heel andere natuur, rotsachtiger en bergen. In Lardia Valley zochten ze naar blauwe rotslijster maar vonden rotsklever, rotszwaluw, roodstuitzwaluw en zoveel meer.

 

 

2016-05-07 Ipsilou Monastery Marc

 

 

Nu werd er verder gereden richting Ipsilou Monastery . Tussenin zagen ze nog heel wat, maar een van de doelen was smyrnagors. Ze moesten geen moeite doen, de vogel  zat open en bloot op een draad uitbundig te zingen. Andere doelsoort was izabeltapuit eveneens gevonden in Eresos Andissa.

 

 

2016-05-07 Ipsilou Monastery

 

 

Een bezoek aan het klooster helemaal op de top van de berg was indrukwekkend. Hier zaten o.a. vliegenvangers, fluiter en een Perzische eekhoorn. Maar wat een  duizelingwekkend uitzicht kregen ze tot over zee.

 

 

2016-05-07 Klooster Danny 2016-05-07 Klooster1 Danny

Hierbij enkele foto’s van het klooster.

 

 

Op de picknick plaats spotten ze nog de drie soorten klauwieren van het eiland. De koffie dronken ze op een typisch terras van een vissershaventje. Bij seawatching noteerden ze tientallen Yelkouanpijlstormvogels. Er zaten ook veel insecten en een bidsprinkhaan van wel 5cm.

Om 19u00 genoten ze van een uitgebreide show van Eleonora’s valk in de gouden avondgloed. Straks brengen ze nog een bezoekje aan de dwergooruil.

 

Deze avond zullen ze opnieuw genoten hebben van een lekkere maaltijd…mag wel na zo’n inspannende dag! Gisteren waren het specialiteiten van vis en zeevruchten.

Dit was het voor vandaag.

Alle waarnemingen zie je HIER

 

Thuisreporter

Machteld.

Foto’s Marc en Danny