MERGUSSERS OP WEEKEND IN FLEVOLAND

Machteld Kaesemans

 

Voor de thuisblijvers probeer ik een verslagje te brengen van onze 18 Mergussers op uitstap. De gegevens die ik zelf bezit zijn eerder beperkt, maar enkelen stuurden me een mailtje of verschillende smsjes.

Zaterdagmorgen 08-11  vertrokken ze richting Zeeland en deden daar de gewone haltes aan: De Blikken, Sophiapolder, Hoofdplaat, Nummer Een en alle kleine wegen daartussen. Er was volop zon en veel te zien. De boterhammen met een lekkere kom soep werden opgegeten in de gekende stopplaats, café “De Vriendschap”.  Iets na 15u zette men koers naar het Stayokay hotel in Soest.

 

 

Na het avondmaal stelde men een lijst op  van de waarnemingen van die dag. Ze kwamen aan 89 soorten met als voornaamste: 5 slechtvalken, roodhalsgans, havik in gevecht met buizerd, 2 middelste zaagbekken in vlucht boven de Westerschelde, 250 IJslandse grutto’s, een blauwe kiek die jaagde op kleine zoogdieren,  oeverpieper, bruine kiek en bijna alle soorten eenden.

 

De sfeer in de groep was uitstekend, zodat na 21u een dansfeestje is ontstaan… ontspanning doet deugd!

 

 

Zopas bericht ontvangen “ Internet lukt niet vandaag”. Uit de smsjes kan ik jullie vertellen dat alles nog prima verloopt. Ze zagen meer dan 1000 edelherten, vissende zilverreigers ( grote of kleine?) jonge vos tot op 2 meter, goudhaantjes, vuurgoudhaantjes, roerdomp, matkop, 3 zeearend, wilde zwaan, klapekster, waterral,ijsvogel, baardman, appelvink, kruisbek en nog veel meer!

 

 

Meer heb niet te vertellen, hopelijk hebben jullie iets aan deze berichtjes en kan ik morgen verder nieuws doorgeven.

 

Machteld Kaesemans  2014-11-09