BLIKVANGERS van 12-09 tot en met 18-09-2016

Machteld Kaesemans

2016-09-20 Bladkoning Johan Buckens

© Bladkoning  /  Johan Buckens.

 

Opnieuw spotte men  een paar leuke nieuwigheden deze week o.a. bladkoning, het kleine zangvogeltje op trek, dat zijn naam niet gestolen heeft. Het kan zich heel goed verbergen tussen het gebladerte van bomen en struiken . Johan Buckens schreef bij zijn waarneming “ Met ruime voorsprong mijn eerste ooit!”

 

Smelleken, purperreiger, appelvink en ijsgors deden ook hun intrede.

 

Zeevogels zoals jan-van-gent, en kleine jager werden genoteerd.

De laatste week was gunstig voor porseleinhoen en verscheidene leden van de Calidris soort zoals Krombekstrandloper, kleine-en bonte strandloper, paarse strandloper en kanoet.

 

Dit was het dan, tot volgende week.

 

Machteld.

 

 

Purperreiger

 

2016-09-20 Purperreiger Johan Buckens

© Johan Buckens

 

 

Smelleken

 

2016-09-20 Smelleken Marnix Vyncke

© Marnix Vyncke

 

 

WAARNEMERS:

André Delier, Annemie Opdebeeck, Bart Theunis, Ben Smit, Benny Cottele, Benoît Forget, Catherine Priem, Chris Melis, Co Dooms, Daniël Wybo, Danny Claeysier, Dany Depauw, Davy Bosman, Devos Johan, Dries Candaele, Dries Van De Loock, Eddy De Taey, Elie Coremans, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Franky Bauwens & Dominique Verbeke, Frederik Willemyns, Gabriel Vanhulle, Gaby Wieme, Geert De Clercq, Geert Van Den Heuvel, Gerald Driessens, Gerin Pascale, Guido Minnaert, Guido Orbie, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Vansteenbrugge, Herman Blockx, J , Vanryckeghem, Jan D’hondt, Jan Ranson, Jan Talloen, Jan Versigghel, Jasper Matthys, Jean Pieters, Jelle Quartier, Jo Packet, Joachim Bertrands, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Van Heulebrouck, Jonas Ghyselen, Jonas Pottier, Jonathan Meire, Joost Meulemans, Joris Elst, Jp Valentin, Karel Tack, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Decock, Kris De Wit, Kris Decleer, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Coninck en Marie-Jozef D’hont, Luc Van Bunder, Luc Van Den Kerchove, Luc Vanpaemel, Luc Verhelst, Ludo Nelen, Maarten Goessaert, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Margaux Boeraeve , Mario Labeeuw, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Martine Wauters, Mia Willekens, Miguel Demeulemeester, Miguel Depoortere, Mylle Johnny, Nicholas Endriatis, Nick Vanclooster, Nicolas Van Overmeeren, Noël Vervaecke, Olivier Mechele, Patrick Janssens, Paul Decuypere, Paul Durinck, Paul Verhagen, Régy Goemaere, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robbert Schepers, Robin Vermylen , Romain Deloof, Rony Lierman, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sander Bruylants, Sophie Philtjens, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven D’haese, Stijn Baeten, Thibault Snauwaert, Tom Goossens, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Van Colenberghe Eric, Verduystert J.P, Ward Tamsyn, Willy Dias, Wim Heylen, Wim Pauwels, Wim Trio, Wim Vermetten, Wout De Rouck.

 

 

Jan-van-Gent

 

2016-09-20 Jan-van-gent-Marc-Nollet© Marc Nollet

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Kleine- en Drieteenstrandloper    /    Krombek- en Paarse Strandloper

 

2016-09-20 Kleine Strandloper Jan Baert 2016-09-20 Drieteenstrandloper Patrick Keirsebilck

2016-09-20 Krombekstrandloper Filip De Ruwe 2016-09-20 Paarse Strandloper Herman Blockx

© Jan Baert  /  Patrick Keirsebilck  /  Filip De Ruwe  /  Herman Blockx

 

 

VOGELLIJST:

 

Geoorde fuut

Lepelaar

Koereiger

Purperreiger

Grote zilverreiger

Jan-van-Gent

Kuifaalscholver

Visarend

Bruine kiekendief

Havik

Smelleken

Slechtvalk

Waterral

Porseleinhoen

Bosruiter

Kleine strandloper

Krombekstrandloper

Paarse strandloper

Geelpootmeeuw

Grote stern

Zwarte stern

Kleine jager

Bosuil

Velduil

Draaihals

Cetti’s zanger

Bladkoning

Braamsluiper

Blauwborst

Gekraagde roodstaart

Paapje

Bonte vliegenvanger

Boompieper

Appelvink

IJsgors

 

 

Appelvink    /    IJsgors

 

2016-09-20Appelvink Marc Nollet 2016-09-20 IJsgors Johan Buckens

© Marc Nollet    /    Johan Buckens  

 

Machteld Kaesemans   20/09/2016