BLIKVANGERS van 12-12 tot en met 18-12-2016

Machteld Kaesemans

2016-12-19 Roek Marc Nollet

© Roek  /  Marc Nollet.

 

Wel 143 waarnemers, maar iets minder soorten.

De roek wordt eerder zeldzaam gezien aan de kust. Daarom wil ik deze vogel ook eens speciaal in de kijker plaatsen. Wanneer men de foto bekijkt ziet men prachtige kleurschakeringen in het vederkleed, met de zware snavel is het wel een opvallende vogel.

 

Waterral, roerdomp, smelleken en slechtvalk zijn wekelijks van de partij, maar ook deze vogels verdienen een flinke pluim.

Strandleeuwerik wordt niet altijd gevonden, boomklever en boomkruiper zijn de elegantie zelf. “Last but not least” worden kneu en frater in de bloemetjes gezet.

 

Ikzelf zag een zeer late visarend in de Hoge Moere, wat niet normaal is deze tijd van het jaar…spijtig zonder foto. Die eveneens late zomertortel is ook nog aanwezig en een Siberische tjiftjaf meldt present. Buidelmees aan de Warandeputten is echt leuk!

 

Op de lijst staan er nog enkele andere soorten, aan jullie om ze te ontdekken!

 

Machteld.

 

 

Roerdomp  /  Waterral  /  Slechtvalk  /  Smelleken

 

2016-12-19 Roerdomp Marnix Vyncke 2016-12-19 Waterral Marc De Ceuninck

2016-12-19 Slechtvalk Filip De Ruwe 2016-12-19 Smelleken Marnix Vyncke

© 1 & 4: Marnix Vyncke  /  2: Marc De Ceuninck  /  3: Filip De Ruwe

 

 

WAARNEMERS:

A. Devriendt, Alain Boeckx, Alexis De Munck, Annemie Opdebeeck, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Bart Batsleer, Bart Vantorre, Bénédicte Amory, Catherine Priem, Cedric Marsboom, Dany Depauw, De Brandt A, Denis Van Der Elst, Deseure Noel, Diemer Vercayie, Dirk Werbrouck, Dominique Verbelen, Dries Candaele, E Geudens, Eddy Helsen, Emmanuel Crul, Eric Grupping, Eric Halet, Eric Hermy, Erik Etienne, Erwin Derous, Erwin Lauwers, Filip De Ruwe, Florence Didion, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Frank Visbeen, Franki D’haese, Gabriel Vanhulle, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Vanhulle, Gerin Pascale, Gert Govaerts, Gilles Bavay, Guido Orbie, Guido Rappé, Gwenaelle Vandendriessche, Hans Delrue, Hans Vansteenbrugge, Heneau Olivier, Hubert Dombrecht, Ivan Rosseel, Jacky Fléron, Jan Pauwels, Jan Swimberghe, Jean Pieters, Jo Seynaeve, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan Devos, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Julie Lecomte, Juul Buys, Kamil Daneels, Karel Boey, Karel Tack, Katrien Doggen, Koen Baute, Kris Lesage, Kris Van Scharen, Kurt Van Damme, Laurent Raty (Mt), Lebrun Raphael, Leo Declercq, Lesaccount Arteveldehogeschool Klas C2, Lesaccount , Arteveldehogeschool Klas C4, Lesaccount Arteveldehogeschool Klas D1, Lesaccount Arteveldehogeschool Klas D4, Lesaccount Arteveldehogeschool Klasa1, Lesaccount Arteveldehogeschool Klasa2, Lesaccount Arteveldehogeschool Klasb1, Luc De Cat, Luc Lippens, Luc Van Schoor – Vwg Ardea, Luc Vanpaemel, Ludo Nelen, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc Nollet, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Mark Logghe, Marnix Lefranc, Marnix Vyncke, Mathias Wackenier, Matthias Depoorter, Maurice Le Comte, Michel Louette, Michiel Soubry, Miguel Depoortere, Mylle Johnny, Nicholas Endriatis, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Olivier Dupont, Patricia Cornet-Poussart, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Pierre Devillers, Pieter Van Hauwaert, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Romain Deloof, Rony Lierman, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Stan De Blomme, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stephen Boddington, Steven D’haese, Stijn Baeten, Stocman François, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Vincent Dielen, Walter De Block, Walter Van Spaendonk, Wilfried Pattyn, Willy Dias, Wim Declercq, Wim Pauwels, Wim Roelant, Wim Rommel, Wim Trio, Wout De Rouck, Yves G..

 

 

Strandleeuwerik

 

2016-12-19 Strandleeuwerik Patrick Keirsebilck

 

© Patrick Keirsebilck

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Boomklever    /    Boomkruiper

 

2016-12-19 Boomklever Marc Nollet 2016-12-19 Boomkruiper Tony Parmentier

© Marc Nollet    /    Tony Parmentier

 

 

VOGELLIJST

 

IJseend

Nonnetje

Roodkeelduiker

Roerdomp

Koereiger

Grote zilverreiger

Visarend

Bruine kiekendief

Blauwe kiekendief

Ruigpootbuizerd

Slechtvalk

Waterral

Bokje

Paarse strandloper

Zomertortel

Kerkuil

Bosuil

Velduil

Kleine bonte specht

Zwarte specht

Roek

Buidelmees

Boomleeuwerik

Strandleeuwerik

Cetti’s zanger

Siberische tjiftjaf

Waterpieper

Frater

IJsgors

Sneeuwgors

 

 

Frater    /    Kneu

 

2016-12-19 Frater Johan Buckens 2016-12-19 Kneu Patrick Keirsebilck

© Johan Buckens    /    Patrick Keirsebilck

 

Machteld Kaesemans 20/12/2016