MYSTERY – BIRD COMPETITIE 2013-2014 – OPGAVE 1

Frank De Scheemaeker

Hoys allen

Na een heerlijke rondreis doorheen Namibie met veel leuke zoogdieren en vogels  (we tonen de foto’s zeker ooit eens) zijn we opnieuw in het land en vragen Patrick en Johan mij de eerste Mystery – bird foto 2013/2014 naar jullie door te sturen.

De competitie zal naar jaarlijkse gewoonte uit 10 foto’s bestaan – door Patrick geselecteerd en door Johan ingezameld en becommentarieerd. Dus niet replyen op deze mail (ik doe ook mee) maar steeds antwoord naar buk@telenet.be sturen en dit ten laatste tegen donderdag 24 oktober 19u30 (de dag van onze eerste Ark avond).

In 2010/2011 telden we 75 deelnemers, in 2011/2012 86 deelnemers en in 2012/2013 100 deelnemers. Op naar de 125 zou ik zo zeggen.

Zeer belangrijk is te vermelden dat het zoeken en bijleren hier belangrijker is dan winnen. Laat je niet ontgoochelen als je er eentje fout hebt, maar zoek enthousiast naar de oplossing van volgende opgave. Verder nog meegeven dat het steeds om vogels gaat waarvan je grote kans hebt ze in Belgie te zien.

De uiteindelijke winnaar krijgt een Natuurpunt Waardebon twv 30€ en de titel voor één jaar van slimste Mergusvogelaar ter wereld.

Met vriendelijke groeten

Patrick, Johan (en Frank)