BLIKVANGERS van 24-03 tot en met 30-03-2014

Machteld Kaesemans

 Purperreiger / Johan Buckens.

.

Zaterdag 29-03 was een hoogdag voor onze trektelpost Fonteintjes. Niet minder dan 10.403 vogels werden geteld, waaronder 49 lepelaar, 9 grote zilverreiger, 16 bruine kiekendief, 23 zwartkopmeeuw, 230 zanglijster, 616 kneu en nog vele andere soorten. Ook 28 maart met 6049 exemplaren en 30 maart met 3740  vogels waren niet te versmaden.

 

In ons Mergusgebied zagen we als nieuwe soorten: de eerste purperreiger, rode wouw, een “verdwaalde” kraanvogel, bosruiter, bonte kraai, beflijster en veel zingende blauwborst.

 

De ijsvogeltjes van de Warandeputten staan al geruime tijd in de belangstelling, zeker van de fotografen!!!! Dus besteedde ik ditmaal speciale aandacht aan dit aantrekkelijk, zeer mooi gekleurd, bijna exotisch vogeltje. Hierbij vinden jullie enkele van de vele foto’s in verschillende situaties…. geniet ervan.

 

.

 Lepelaar

 

Marnix Vyncke

 

 Kraanvogel

 

Johan Buckens

 

 

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Annick Vercaemer, Anthony Maes, Antoine Cornelis, Antoon Verleye, Arnout Zwaenepoel, Benedict De Laender, Bernard Dekimpe, Catherine Priem, Christoph Wintein, Daniël Wybo, Danny Claeysier, David Botteldoorn, Dominique Bauwens, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Dumont de Chassart, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous, Fernand Van Ginderen, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Gaby Wieme, Geert De Clercq, Goethals Valérie, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Vandenberghe, Herman Blockx, Herman van de Voorde, Hilde Fontier, Ivan Steenkiste, J Vanryckeghem, J. Van Massenhove, J.P. Provoost, Jaap Poortvliet, Jan D’hondt, Jan Swimberghe, Jens Derycker, Jo De Pauw, Johan Buckens, Johan De Clerck, Johan De Smet, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Jonathan Meire, Jürgen de Witte, Karim Neirynck, Kenny Hessel, Kristof Hurtekant, L Feys, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Deblauwe, Luc Lippens, Luc Van den Kerchove, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc Deknock, Marc Rogghe, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Michel Louette, Michel Van den Bogaert, Miguel Depoortere, Monica Acton, Mylle Johnny, Noël Vervaecke, Olivier Dochy, Olivier Vergucht, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul D’hoore, Peter Meininger, Philippe Deprez, Philippe Jobé, Pierre Blockx, Piet Smessaert, Pieter Van Hauwaert, Pol Meert, Rieneke Vanhulle, Rijn Van Maele, Rik Vande Kerchove, Roland François, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sébastien Lambay, Simon Feys, Stefaan Brinckman, Stephen Boddington, Stijn Borny, Stijn Cooleman, Sven Maly, Thaisa Wille, Tim Caers, Vandekerkhove Danny, Vandeputte Christian, Verduystert J.P, Willem Jans, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Pauwels, Wim Rommel.

 

 

 IJSVOGEL

 

 

 1 & 2: Ruben Saey  /  3: Herman Blockx  /  4: Francis Pattyn

 

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

.

 Jan Baert    /    Danny Claeysier

 

Roodhalsgans: Kleyne Vlakte, Uitkerke Weiden.

Wilde Zwaan: Kleyne Vlakte.

Zomertaling: Lage Moere, Kleyne Vlakte.

Geoorde Fuut: Roksem Put.

Lepelaar: ZIE LINK.

Roerdomp: Schorrenweiden.

Purperreiger: De Haan Lindenhof, Zwinbosjes.

Grote Zilverreiger: Damme, Meetkerke, Houtave, De Haan, Zwinbosjes, Oudenburg, Fonteintjes, Dudzele.

Rode Wouw: Damme.

Bruine Kiekendief: ZIE LINK.

Blauwe Kiekendief: Zuienkerke.

Havik: Heideveld Bornebeek.

Slechtvalk: ZIE LINK.

Waterral: Damme.

Kraanvogel: Lage Moere.

Bokje: Pompje, Achterhaven.

IJslandse Grutto: Oudenburg, Uitkerke, Achterhaven, Lage Moere.

Bosruiter: Kwetshage.

Paarse Strandloper: Blankenberge haven.

Kerkuil: Katteveld.

Bosuil: Oostkamp, Jabbeke, Beernem

Kleine Bonte Specht: ZIE LINK.

Zwarte Specht: Kampveld, Magerbossen, Vloethemveld, Beisbroek.

Bonte Kraai: Klemskerke trektelpost

Matkop: Warandeputten.

Boomleeuwerik: Kleyne Vlakte, Zwinbosjes.

Cetti’s Zanger: Achterhaven, Fonteintjes.

Beflijster: Zwinbosjes.

Blauwborst: ZIE LINK.

Boompieper: Fonteintjes, Zwinbosjes.

Waterpieper: Lage Moere.

Rouwkwikstaart: Kleyne Vlakte,Voorhaven.

Grote Barmsijs: Vloethemveld, Loppem.

Barmsijs onbekend: Zwinbosjes., Vloethemveld, De Kijkuit.

Kruisbek: Wenduine, St. Kruis.

 

 

 Blauwborst     /    Beflijster

 

Marc De Ceuninck    /    Geert Vanhulle

 

Machteld Kaesemans  01-04-2014