Oman – Sfeerverslag dag 2 / 23 november 2014

Machteld Kaesemans

Tekst: Frank De Scheemaeker.

 

Gisteren na het opmaken van de soortenlijst (74), eenvoudig maar lekker en goedkoop Indisch-Chinees gegeten, dit op een boogscheut van onze verblijfplaats; deels het penthouse van Siw, deels hotel Samara.

 

 Al Ansab Lagoons

 

Hans Verdaat.

 

Deze morgen vroeg uit de veren, 5u30 voor een bezoek aan de Al Ansab Lagoons. Eigenlijk is dat een waterzuiveringsstation, maar het gezuiverde water in de meren heeft een grote aantrekkingskracht op vogels.Er is sprake om aan dit gebied het statuut van ‘Wetlands’ toe te kennen en het uit te bouwen tot een natuurreservaat.

 

 Bastaardarend

 

 Raymond De Smet.

 

Ook nu lukt het niet om alle soorten op te sommen die we er zagen, ik schat een 60 tal. Uitschieters dan maar: oostelijke roodstaart, corromandeleend, Arabische babbelaar, bastaardarend, purperkoet en braamsluiper spec.

‘s Middags onze lunch genomen aan het Alghubra park met als uitschieter woestijntapuit. Verder veel steltlopers en eenden, Valerie heeft al waarnemingen ingevuld op “Mijn observation org” voor meer details  KLIK HIER

We sloten de avond af aan het  Al Qurum park met leuke nieuwigheden paap, tapuit en hop. Ook opnieuw vis- en bastaardarend aldaar.

 

Indische Scharrelaar  / gisteren gezien

.

Raymond De Smet

 

De hitte begon door te wegen en we sloten de dag af met een frisse Cola (alcohol is hier zoals jullie weten niet te krijgen …even wennen!). Vanavond eten we bij Siw op het  Penthouse. Morgen trekken we door de bergen (met stort voor arenden) naar Sur op zoek naar meer leuks.

Aan iedereen onze groeten, ook aan de familieleden, elkeen verkeert nog steeds in blakende gezondheid en conditie.

Machteld bedankt op voorhand om mijn verslagje wat op te fleuren.

PS; Vandaag 96 soorten, totaal van 107

 

Frank en de Mergussers

Machteld : de thuisreporter