MERGUS WEEKNIEUWS 2015/18

Frank De Scheemaeker

Hoys allen

 

Ziehier het recentste weeknieuws!

 

Alle reigerkolonies zijn geteld: op alle plaatsen stijgende aantallen (wat niet uitzonderlijk is na twee zachte winters). Uitschieters waren de 60 bezette nesten in de Assebroekse Meersen en de 64 in Kasteel Ten Berge (allen Blauwe). Op de laatste plaats ook onverwacht drie nesten Kleine Zilverreiger.

 

We wensen de 12 gelukkigen een voorspoedige en vogelrijke Mergus reis naar Bulgarije van nu vrijdag 01 mei tem zondag 10 mei in een organisatie van Starling Reizen.  Er is met Machteld afgesproken om op regelmatige basis (om de 3-4 dagen) een sfeerverslagje op de www.mergus.be te plaatsen. We zien er naar uit.

 

Graag jullie medewerking gevraagd voor onze Mergus stand te bemannen op Damme Puur Natuur  op zondag 10 mei. Wie zou er willen aanwezig zijn van

 

10 tot 12u

12u tot 14u

14u tot 17u

 

Graag naar frank.descheemaeker@skynet doormailen aub. Frank is met zijn fietsen ook hoofdsponsor van het evenement  en dus  ook de ganse dag in de buurt. Heb je de volgende weken een  fiets nodig voor een communicant/lentefeest of voor   .. vergeet niet op www.descheemaeker.be al onze modellen te bekijken. Levering bij de fietshandelaar van uw keuze. Ruime keuze – goede kwaliteit en scherpe prijzen!

Verder wensen we Frederik Willemyns proficiat met zijn vondst van een bijna zomerkleed Poelruiter in de Kuststrook te Uitkerke – de vogel is trouwens nog steeds aanwezig.

 

Volgend verlengd weekend – het ideale moment om jullie tweede broedvogelronde te lopen in het kader van monotoringproject of eigen project!

 

Zet nu al in de agenda – 24 mei Feest in het Plaisiersbos te Veldegem – meer details volgen.

 

Dit weekend vertoef in met de familie (opnieuw) in de Hoge Venen  .. maar daarna een eindje thuis hoor!

 

Mvg

 

Frank en het ganse Mergus Team