BLIKVANGERS van 18-05 tot en met 24-05-2015

Machteld Kaesemans

2015-05-26 Rode Wouw Kris De Rouck

Rode Wouw  /  Kris De Rouck.

 

 

De meest opvallende waarnemingen van deze week waren de grote karekiet zingend aan de Warandeputten en 3 zwarte ibissen. De grote karekiet is een zeldzame vogel in onze streek. Slechts 8 keer werd hij gespot vanaf 2010, vier keer bij vangst en vier keer zingend in zijn natuurlijk biotoop. De ibissen waren zeer kortstondig aanwezig aan het Pompje en slechts door een waarnemer gezien.

 

Een rode wouw spotten is steeds heel plezant, ditmaal niet in vlucht maar zittend op een paaltje. De geoorde futen in zomerkleed op Roksem en Vlissegem Put zijn bijzonder mooi en trekken de aandacht…zouden ze hier broeden?

 

Omdat men ’s ochtends en ’s avonds , vooral bij mooi en warm weer, veelvuldig kan genieten van  de zang van zwartkop, tuinfluiter, braamsluiper, grasmus e.a. bracht ik deze 4 vogels in beeld. Ze zijn allen van het geslacht Sylvia, maar niet altijd gemakkelijk te herkennen.

 

Geniet van deze periode, de broedtijd duurt niet zo lang en het vogelgezang is reeds veel minder in juli.

 

 

Zwarte Ibis

 

2015-05-26 Zwarte Ibis Marnix Vyncke

Marnix Vyncke

 

Geoorde Fuut in zomerkleed

 

2015-05-26 Geoorde Fuut Marc De Ceuninck

Marc De Ceuninck

 

 

WAARNEMERS:

Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Bart Mortier, Bart Van Thuyne, Bart Vantorre, Bert Kindermans, Catherine Priem, Colette Berger, Daan Verschelde, Dany Depauw, Devos Johan, Dominique Bauwens, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous, Evy Van Heygen, Fernand Van Ginderen, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Gaby Wieme, Geert De Clercq, Geert De Wispelaere, Gerard Liegeois, Guido Orbie, Guido Rappé, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Hillewaert, Hans Vandenberghe, Hans , Vansteenbrugge, Ivan Rosseel, J Vanryckeghem, Jens Derycker, JNM Brugge, Johan Buckens, Johan De Smet, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Jonas Ghyselen, Joris Demoen, K. Van Parys , Karel Tack, Katrien Geurts, Kenny Hessel, Koen Maertens, Kurt Vandekerkhove, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc De Waele, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc Nollet, Marcel Pottier, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Martin Daniel, Michel Louette, Nick Vanclooster, Nicolas Brackx, Nicole Joly, Noël Lievrouw, Noël Vervaecke, Olivier Vergucht, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul D’hoore, Peter Desmet, Pierre Blockx, Pieter Van Dorsselaer, Pieter Van Hauwaert, Pieterjan Dhont, Reinhardt Strubbe, Rik Vande Kerchove, Romain Deloof, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Stefaan Brinckman, Stijn De Winter, Sven Maly, Valérie Goethals, Verduystert J.P. Vrielynck Jo, Willy Aelvoet, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Pauwels, Wim Trio, Wouter Van Gasse.

 

 

Grote Karekiet

 

2015-05-26 Grote Karekiet Marc Nollet

Marc Nollet

 

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Zwartkop  / Tuinfluiter  /  Braamsluiper  /  Grasmus

 

2015-05-26 Zwartkop Johan Opsomer 2015-05-26 Tuinfluiter Vandeputte Christian

 

2015-05-26 Braamsluiper Chris Melis 2015-05-26 Grasmus Vandeputte Christian1: Johan Opsomer  /  2 & 4  Christian Vandeputte  /  3  Chris Melis 

 

 

Kwartel: Zuienkerke, Uitkerke, Houtave, De Haan.

Geoorde fuut: Roksem Put, Put van Vlissegem.

Zwarte ibis: Oudenburg Weiden Pompje.

Lepelaar: Knokke, Uitkerke, Oostkerke, Lissewege, Oudenburg, Vlissegem, Achterhaven, Meetkerke, Damme, Jabbeke.

Roerdomp: Oudenburg.

Grote zilverreiger: Damme.

Wespendief: Zedelgem, Oostkamp, Moerbrugge, Aartrijke.

Rode wouw: Houtave.

Bruine kiekendief: ZIE HIER

Slechtvalk: Brugge, Knokke, Zeebrugge, Zedelgem, Achterhaven, Damme.

Waterral: Moerbrugge.

Steltkluut: KLemskerke, Oudenburg, Uitkerke.

Bosruiter: Uitkerke Weiden.

Kleine strandloper: Oudenburg.

Dwergstern: Knokke.

Zomertortel: Damme.

Kleine bonte specht:  Zedelgem.

Zwarte specht:  Zedelgem, Wingene.

Wielewaal: Zedelgem, Oostkerke, Knokke, Damme, Dudzele.

Boomleeuwerik: Knokke.

Cetti’s zanger: Damme, Heist, Stalhille, Achterhaven, Zeebrugge.

Grote karekiet: Moerbrugge.

Sprinkhaanzanger:  Achterhaven. Knokke.

Braamsluiper: Knokke, Heist, Oudenburg, Torhout, Oostkerke.

Blauwborst: Damme, Uitkerke, Houtave, Hoeke, Zuienkerke.

Nachtegaal: Knokke, Achterhaven, Heist, Wenduine.

Gekraagde roodstaart: Assebroek, Oostkamp, Zedelgem,  Waardamme, Aartrijke, Snellegem, Sijsele,

Boompieper: Zedelgem, Wingene.

Kruisbek: Knokke, De Haan.

Goudvink: Zwinbosjes.

Appelvink: Zwinbosjes.

 

 

Gele Kwikstaart    /    Witte Kwikstaart

 

2015-05-26 Gele Kwikstaart Marc De Ceuninck 2015-05-26 Witte Kwikstaart1 Marc Nollet

Marc De Ceuninck    /    Marc Nollet

 

Machteld Kaesemans  26/05/2015

.