Wadden-Vaar-Vogel-Week: 24/08 – 30/08/2019 / Dag 1

Machteld Kaesemans

Twintig Mergussers vertrokken deze morgen rond 6u30 aan de randparking van Steenbrugge met de bus naar Harlingen – Nederland voor de oversteek naar de Waddeneilanden.

De trip verliep smetteloos. Daar aangekomen werd er snel overgestapt op de Rea Klif, een tweemast klipper, die ook dienst doet als hotel. De verplaatsingen op de verschillende eilanden gebeuren te voet of met de fiets. Er werd dus gezeild  vanuit de haven van Harlingen naar Oost-Vlieland.

 

Zopas Paul gehoord aan de telefoon, men nam de lunch voor het vertrek maar de oversteek duurde lang want er was weinig wind. Bij aankomst namen ze het avondmaal en werden alle kajuiten in orde gebracht voor de nacht. Er heerst een zeer goede sfeer aan boord! Morgen begint het vogelspotten . De rest krijgen jullie de volgende dagen.

Groeten van iedereen en van uw reporter en thuisblijver Machteld.