Wadden-Vaar-Vogel-Week : 28/08/2019 / Dag 5

Machteld Kaesemans

Karina: Vannacht gingen we voor anker ergens in de Waddenzee na te hebben genoten van een prachtige zonsondergang.

Op de middag kwamen we aan in Terschelling. Heel mooi landschap met veel vogels zoals bonte en grauwe vliegenvanger, roodborsttapuit en paap, veel graspiepers. We waren heel blij met de rugstreeppad maar ook met de waterleliemot.

Het roesje landde op het achterwerk van de kapitein tijdens de vaart, wat een rare situatie opleverde tijdens het fotograferen. Alles van de natuur!

Paul:

Van Ameland zeilden we voorbij Nes richting Terschelling. Bij aankomst een lunch en daarna een fikse wandeling langs mooie kantjes van Terschelling. Rond 19.00 u. de warme maaltijd om van te smullen en ons toetje. Het is een formidabele week maar voor mezelf wel heel druk. Een grote opsteker, iedereen is super tevreden en we hebben een formidabele sfeer aan boord, ook met de bemanning.

“Varen langs Ameland in de Waddenzee … een haast exotisch aandoende zonsondergang en slapen op een zeilschip dat ergens voor anker gaat”… onwezenlijk!

Groetjes van Machteld.