Mergus Weeknieuws juni 2024: woensdagavond – zwaluwen – mergus zomerfeest

Frank De Scheemaeker

Vogelwerkgroep Natuurpunt Brugs Ommeland

Mergus Weeknieuws juni 2024

 

Hoys allen

 

Eerst en vooral gaan onze gedachten naar Geert Declercq en zijn familie: Geert is na een controle onderzoek in het ziekenhuis onwel geworden en in een diepe coma geraakt! We wensen hem een vlug ontwaken en langzaam maar zeker herstel!

 

Woensdagavond activiteiten

Na de mooie fietstocht doorheen Damme en de wandeling rond de Roksemput, staat nu morgen een nieuwe wandeling op het progamma in ons Wingens topgebied – de Vagevuurbossen en Caluwenbroekvijver! Steeds goed voor een verrassing! Leiding Patrick Keirsebilck.

12.06.2024 18.45 uur P&R Baron Ruzettelaan 457 Brugge (Steenbrugge)

19.30 uur parking opvangcentrum Rode Kruis, Boskapeldreef 6 te 8750 Wingene

wandeling Vagevuurbossen / Caluwebroek vijver Patrick Keirsebilck

 

En met 2 weken bezoeken we een ander topgebied olv Paul Maertens: Kwetshage te Varsenare

 

26.06.2024 19.30 uur Nieuwegebrug Varsenare gelegen langs kanaal Brugge Oostende wandeling Kwetshage en omgeving Paul Maertens

 

De volledige lijst van de woensdagavond activiteiten nogmaals in bijlage

 

 

(Huis) Zwaluwen

Einde juni – begin juli is opnieuw het ideale moment om de bezette nesten van onze huiszwaluwen te tellen! Mogen we opnieuw op de medewerking rekenen van onze vaste tellers! Indien om de een of andere reden bezet – graag een seintje!

Er is ook de traditionele gezamenlijke telling in Koolkerke en Kruisabele en dat op zondag 07 juli – afspraak om 09u aan de gekende randparking Haven Brugge – met de fiets – terug ca 12u15. Leiding Frank De Scheemaeker 0473 91 84 36

In bijlage het overzicht van de resultaten van de vorige jaren

 

Mergus Zomerfeest: traditionele bustrip om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet

Houdt nu al vrij in jullie agenda aub – vanaf de Mergus juli nieuwsbrief kunnen jullie definitief inschrijven: zondag 8 september – met de bus naar de Kalkense Meersen in de voormiddag- na een lekker diner bezoeken we in de namiddag het natuurreservaat gedeelte van het Donk meer (waar bv de zwarte wouw al jaren broedt)

 

Met vriendelijke groeten

Frank en het ganse Mergusbestuur