SNEEUW – SNEEUW EN NOG EENS SNEEUW: RELAAS VAN EEN LEUK WEEKEND

Frank De Scheemaeker

Vogelfestival: Proficiat aan Rudy en iedereen van NP Damme voor de gezellige organisatie;  aan Machteld, Marc en iedereen van de Mergusploeg die onze stand kwam bemannen, bezoeken en zijn lidgeld betalen…ook de lovende woorden aangaande ons engagement en website deden deugd! Georges was opnieuw op zijn best met scherp geprijsd optisch materiaal.

Ganzentelling: er was massale aankomst van Kolganzen tijdens het telweekend – het tellen werd verder bemoeilijkt door slecht berijdbare polderbaantjes, sneeuwval, steeds vervliegende groepen, enz….we zijn benieuwd naar de totaalaantallen. Bedankt Christine om de Roodhalsgans uit Klemskerke door te bellen.

Watervogels: ondanks de bijtende koude geen massale aankomst van zaagbekken of brilduikers in de regio….hoe kan dat nu? Zeker een woord van appreciatie aan Hilde Fontier die deze namiddag toch haar telling met de FIETS langs de Oostendse Vaart aanvatte en daar 7 Grote Zaagbekken waarnam.

Overige waarnemingen: we blijven de topregio in Vlaanderen en het overstappen naar waarnemingen.be blijkt één succesverhaal te zijn. Nog nooit gaven zoveel vogelaars zoveel waarnemingen door, niet alleen zeldzame, maar ook gewone gegevens. Knap. Mogen we ook op jullie steun rekenen bij deelname aan tellingen, hulp bij de plaatselijke natuurpuntafdeling en de vele vogelsoortbeschermingsprojecten…!!

Het Mergus bestuur