Fonteintjes 15/09/2010

Frank De Scheemaeker

Vandaag een stevig windje, w tot wzw, 5/6 bf met pieken tot 7 = zeetrek, dus op de pier post gevat.  Rond 11h30 komt er pal boven ons een groepje van 15 lepelaars  aangevlogen, beukend tegen wind in.  “Verdomme, ze zijn daar en we hebben er serieus wat gemist”, want vanop de pier zien we het binnenland niet.  Dus vlug richting duinen gereden en nog twee groepjes lepelaars kunnen tikken.  Deze week is de week van de lepelaars, maar wie had er nu gedacht dat ze tegen een strakke westen wind in zouden beginnen trekken.  Indien er komende zaterdag en zondag met weinig/zuiden wind (en de dagen daarna) er geen echte trekpiek is, dan is de kans toch wel groot dat die vandaag gevallen is.

Voorts eerst wat grauwe, gevolgd door later op de dag een aantal noordse pijlen.  Een tapuit was van plan op de top van een hengel te zitten, maar besloot wijzelijk dit niet te doen