OPLOSSING MYSTERY BIRD 08

Johan Debuck

Voor deze opgave kregen we 49 antwoorden binnen. Deze mystery heeft voor een serieuse schifting gezorgd in de titelkandidaten, slechts 15 personen hadden het bij het juiste eind.

Tuinfluiter heeft een grijzere rug , blauwachtige bek en grijze poten. Bosrietzanger is in gans het verenkleed eigenlijk veel  grijsbruiner van uitzicht met vrij veel groenige tinten. Ook grasmus heeft een veel grijsbruiner uitzicht en daarenboven is er een roodachtige iris in het oog. Deze vogel is eigenlijk warmbruin van kleur ,met een vrij groot zwart oog ,wat ons brengt in de categorie van nachtegaal/cetti’s zanger. Cetti’s zanger heeft echter een duidelijk lichte wenkbrauwstreep wat deze mystery-vogel niet heeft, m.a.w. dit is een nachtegaal.  ‘k Geef toe, je verwacht natuurlijk niet alle dagen een nachtegaal op een schermbloemige maar veeleer in allerhand struweel en ruigten.

Deze foto werd door Patrick Keirsebilck getrokken op 28/4/2010 op het eiland Lesbos ( Griekenland).

Deze mystery-bird is voor velen een struikelblok op weg naar de hoofdprijs. Er heeft zich een klein peloton op kop gezet met nog steeds alle mystery-birds juist. De prijzen worden echter pas aan de meet uitgedeeld.