OPNIEUW OP STAP: MAANDAGAVOND 18 APRIL 2011

Frank De Scheemaeker

Het weer was te mooi om thuis te blijven. Na de succesvolle avondwandeling rond het Insteekdok Zuid zaterdagavond, nu eens de kant Lissewege van de Achterhaven geprobeerd. Eerst langsheen de zuidelijke tip van de Dudzeelse Polder gelopen en de natuurinrichtingswerken aldaar goed voor 1 kp Wintertaling, 3 Groenpoot, 3 Witgat, 4 Tureluur, 1 kp Kleine Plevier en 14 Kluut. In de afgravingen tov de voormalige slaapplaats van de Kleine Zilvers langs het Zeekanaal opnieuw heel wat steltjes: 4 Zwarte Ruiter, 3 Groenpoot, 2 Witgatjes en ook hier heel wat Kluten die aanstalten maken om te broeden (5 tal koppels). Auditief baltsende Grutto en Tureluurs in de omliggende weiden. In de Weiden net voorbij de Overzet (de WAL): 3 kp Wintertaling, 2 kp Kluut, 2 Kleine Zilverreigers, 2 Witgat, 4 Groenpoot, 5 kp Grauwe Gans en 1 zp Sprinkhaanzanger in de noordelijkste tip. Op de Hoge Noen (voor)verzamelden wat Wulpen. In de Kanaalberm Noord minstens 1 zp Cetti’s Zanger en de avond besloten in het Opgespoten Terrein aan de Herdersbrug goed voor 1 baltsroep Dodaars, 2 zp Sprinkhaanzanger, 2 zp Cetti’s Zanger, 1 zp Koekoek en mijn eerste Grasmus zp voor 2011.