OPLOSSING NR 5 MYSTERY BIRD COMPETITIE 2013-2014

Johan Debuck

Voor deze opgave ontvingen we 75 antwoorden, 59 personen hadden het bij het rechte eind.  Antwoorden die de revue passeerden waren o.a. grote pijlstormvogel,visdief, dwergstern, middelste jager, kleinste jager, dwergmeeuw, zwartkopmeeuw. Bij deze vogel viel de lange smalle zwarte bek (onder de linkervleugel zichtbaar) op, alsook het algemeen grijs uitzicht, grijze stuit, donkere vleugelvoorboeg, zwarte kopkap en bovenal een zeer duidelijke donkere zijborstvlek, we hebben hier dus te maken met een juveniele zwarte stern. Na deze opgave blijven voorlopig nog 36 personen over die alle opgaves tot nu toe juist hebben. We noteren in totaal reeds 96 verschillende deelnemers, waarvoor dank.

De foto werd door Patrick Keirsebilck genomen te Zeebrugge op 31/8/2012.