OPLOSSING NR 2 MYSTERY BIRD COMPETITIE 2014-2015

Johan Debuck

Voor deze opgave kwamen 61 antwoorden binnen, 46 personen gaven het juiste antwoord.  Een paar mensen zagen er één of andere pieper in, die zijn over het algemeen wel slanker, langgerekter, geliger op borst en flanken en hebben een verenkleed die niet zo grijsbruin is als deze vogel.  Nogal wat mensen gaven ook veld- of boomleeuwerik op, ook deze soorten zijn veel bruiner qua mantel en vleugels, hebben toch niet zo’n zware zwarte borsttekening en ook niet zo’n uitgesproken snor- en baardstrepen als deze vogel.  Bovendien heeft deze vogel als enige leeuwerik een duidelijke zwarte snavelpunt en zie je een puntige vorm bovenop de kop, wat doet vermoeden dat daar nog iets bijhoort, inderdaad, een kuif. Deze foto toont dus een kuifleeuwerik. Andere foto’s hieronder tonen deze kuifleeuwerik in zij-aanzicht en hoe deze mystery-bird foto door Patrick Keirsebilck genomen werd. De  mystery-foto werd door Patrick zelf genomen op 28/05/2014 in Hongarije.  Benny Cottele bezorgde mij de foto’s van het zij-aanzicht en de making off op dezelfde locatie. Na deze opgave blijven nog 40 personen over die reeds 2 opgaves juist hebben.