OPLOSSING NR 3 MYSTERY BIRD COMPETITIE 2014-2015

Johan Debuck

Voor deze opgave ontvingen we 59 antwoorden, 49 personen hadden het juist. Iedereen had wel door dat we hier met een grotere steltloper te maken hadden, alle antwoorden gingen dan ook naar tureluur – zwarte ruiter – groenpootruiter. Een tureluur heeft een veel bruinere rug en is zeker niet zo grijzig/wittig in de hals en flankstreek. Voor groenpootruiter geldt ook dat de rug en zeker de vleugels donkerder zijn dan de vogel op deze foto en bovendien is groenpoot veel meer gestreept in de kop en nekstreek, m.a.w. we hebben hier te doen met een zwarte ruiter in winterkleed. Hieronder zie je nog een foto van dezelfde vogel.

De foto werd door Patrick Keirsebilck getrokken in Frankrijk, Arcachon op 14/09/2014. Na deze opgave blijven nog 37 personen over met alle opgaves juist. Op naar de volgende opgave.