OPLOSSING NR 5 MYSTERY BIRD COMPETITIE 2014-2015

Johan Debuck

Voor deze opgave ontvingen we 53 antwoorden, 41 personen hadden het bij het rechte eind. Iedereen had wel door dat we hier met een stern te maken hebben, een stern met mooie egaal grijs gekleurde bovenvleugels, een mooie witte buik en een duidelijke zwarte glanzende kap, een stern in zomerkleed dus.  De moerassterns ( zwarte, witvleugel en witwangstern) zijn in vleugelkleur en/of buikkleur helemaal anders, ook zijn de snavels van deze vogels veel dunner .  De reuzenstern heeft veel meer zwart in de vleugeltoppen en een forse rode snavel. Visdief en noordse stern zijn dan weer veel slanker, hebben serieus verlengde staartpennen en rode snavels. Het wordt dus een grote stern of een lachstern. De stern op de foto vertoont een iets donkerder stuit en staart dan de grote stern, de handpentoppen zijn donker, maar een donkere ” grote sternenwig ” op de bovenzijde van de handvleugels ontbreekt. Daarenboven heeft de lachstern een krachtige brede snavel, dit in tegenstelling tot de grote stern,  goed zichtbaar op deze foto. Hieronder wordt er een nog een tweede foto van deze vogel getoond,  een lachstern dus.

Deze foto werd door Patrick Keirsebilck genomen op 02/05/2014 in Portugal ( Entradas).

Na deze opgave blijven nog 16 deelnemers over met 5 juiste opgaves. Op naar de volgende foto.