HUISZWALUWENBESCHERMINGSACTIE OOSTKERKE

Frank De Scheemaeker

Gisteren zaterdag 21 april 2012 trokken Willy V, Rudy D, Emmanuel C en ondergetekende naar de boerderij van Jacques Strubbe langs de Krinkeldijk om een kunstnesten voor Huiszwaluw aan te brengen. Het dak van de schuur was deze winter ingestort en Jacques plande grote restauratiewerken deze zomer. Probleem aan de schuurdakgoot vinden al sinds jaar en dag een 25 tal koppels Huiszwaluw een onderkomen bij de restauratie zou ook de dakgoot vernieuwd worden. Gelukkig  verwittigde Jacques ons en mochten we aan de aanpalende schuur 26 kunstnesten aanbrengen in de hoop dat de vogels tijdelijk gaan verhuizen tot de schuur weer hersteld is. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkingen. We danken het stadsbestuur van Damme voor hun financiele tussenkomst bij de aankoop va nde nesten.


Rudy, Emmanuel, Willy en Frank