Nationale Vogelwerkgroep Vergadering – 28 11 2012 – Natuur.huis Mechelen

Frank De Scheemaeker

Keuze te over gisterenavond: of naar Uitkerke trekken voor het ganzenverhaal van Eckhart en Christine of naar den voetbalderby Club-Cercle trekken of naar de Nationale Vogelwerkgroep vergadering in Mechelen. Marc N, Marc Dc en ondergetekende kozen voor Mechelen. Bij onze aankomst Machteld proficiat gewenst met haar verjaardag, Jean Pierre V begroet, ¬†dan lekkere stukjes pizza verorbert, foto in bijlage genomen en Yann Feryn nam het inleidend woordje voor zijn rekening, met een kort overzicht van de evolutie van georganiseerd vogels kijken in Vlaanderen. Daarna de Gerald met een korte Powerpoint over de geplande Natuur.Studie pelagic trip richting Spitsbergen en een overzicht van nieuwigheden bij waarnemingen.be: streeplijsten – kopieren – enz….Leuke babbel tijdens de pauze met Bjorn Deduytsche en Paul Vandenbulcke (regio Zulte-Waregem) en daarna Krien Hansen aan het woord over de verschillende soortbeschermingsactiviteiten in Vlaanderen, de ¬†werkgroepenstructuur in Vlaanderen, de belgische Vogeldag en een ultieme oproep om een nationaal vogelwerkgroep bestuur op te richten. Echter voorlopig zonder succes. De avond verliep in een aangename sfeer en ze zien ons zeker terug daar in Mechelen.