OPTIEKBEURS – BEZOEK AAN DE HOGE DIJKEN – WEEKEND 05 EN 06 DECEMBER 2015

Frank De Scheemaeker

Hoys allen

Op zaterdag 05 en zondag 06 december a.s. vindt de jaarlijkse OPTIEKBEURS plaats, gekoppeld aan een bezoek aan de HOGE DIJKEN = PUT VAN ROKSEM, waarop we door Natuurpunt, Georges De Putter en Pierre Tavernier van harte uitgenodigd worden.

 

De optiekbeurs gaat door in de gebouwen van KITE OPTICS, Vlamingveld 89, 8490 Jabbeke en NP leden genieten van een korting van 10%. Onder andere de nieuwe Swarowski El Familie wordt er voorgesteld en zijn er een tiental stands rond verrekijkers, telescopen, outdoor equipment, ornithologische reizen, boekenstand, enz…

 

In de Hoge Dijk het ganse weekend Natuurgidsen aanwezig om uitleg te geven en in het bezoekerscentrum de Grote Zaagbek is er een fototentoonstelling en multimedia projectie over de fauna en flora van het domein.

 

Pierre Tavernier herstelde vorige maand op zijn eentje de schuilhutten aan de Roksemput en uit dankbaarheid en respect voor zijn uniek werk gaan we hem daarvoor zondagmorgen even in de bloemetjes zetten tijdens een Mergus excursie naar de Hoge Dijken. Iedereen welkom om 09u aan de gekende randparking Haven Brugge of om 09u15 aan de parking achter het gemeentehuis van Sint-Andries langs de Gistelsesteenweg. Terug aldaar om 12u. Carpooling.

 

En of Pierre uniek werk geleverd heeft:

 

 

2015-11-29 kijkhut na de renovatie

 

De toestand van schuilhut één na de werken (bovenaan) en vóór de werken (onderaan)

 

2015-11-29 voor renovatie

 

 

Pierre bedankt en tot zondag !

 

Frank en het ganse Mergusbestuur.