BLIKVANGERS van 19/06 tot en met 25/06/2017

Machteld Kaesemans

We zitten nog steeds in de broedperiode waardoor er minder vogels en geen nieuwe soorten gezien worden.  Daarnaast worstelen we met een kurkdroog voorjaar in 2017 in tegenstelling tot een kletsnat broedseizoen  in 2016. Dit gaat natuurlijk ten koste van  vele jonge vogels.

Omdat de roofvogels het vrij goed doen dit jaar, besliste ik deze in de kijker te plaatsen. Negen soorten werden gespot waarbij de bruine kiekendief veel gezien wordt en op meerdere plaatsen aan het broeden  is. Een visarend vloog meerdere keren over maar broedt hier jammer genoeg niet. Wespendief is talrijk aanwezig net als de buizerd. Verder som ik nog sperwer en havik op, ook torenvalk en boomvalk. “Last but not least” de slechtvalk, waarvan  ik vorige week reeds enkele foto’s publiceerde.

Hopelijk genieten jullie van de bijhorende foto’s, genomen door onze topfotografen!

Groetjes van Machteld.

Visarend

© Marnix Vyncke

WAARNEMERS:

Antoine Cornelis, Augustijn De Ketelaere, Bart Mortier, Bert Mestdagh, Daniël Josten, Danny Dewulf, David Botteldoorn, Dirk Werbrouck, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Elisabeth Fraeyman, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous, Erwin Sys, Eva Vangenechten, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Frederik en Nayana Willemyns, Gabriel , Vanhulle, Gaby Wieme, Geert Boelens, Geert De Clercq, Gerin Pascale, Guido Orbie, Guido Quaghebeur, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Heidi Rau, Hubert Brandt, Hugo Vandereyken, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan D’hondt, Jan Seys, Jan Swimberghe, Jef Van Nieuwenhuyse, Jelle Quartier, Johan Bertels, Johan Devos, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Jorn Van De Velde, Jp Valentin, Karel Tack, Kelle Moreau, Koen Baute, Koen Vandepitte, Kris De Wit, Kris Lesage, Kristof Hurtekant, Kurt Van Damme, Lowie Lams, Luc Lippens, Luc Vanpaemel, Maarten Goessaert, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Allewaert, Marc De Ceuninck, Marc Nollet, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Norbert De Clercq, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Piet Smessaert, Pieter Van Dorsselaer, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Rijn Van Maele, Rik Van Looy, Rik , Vande Kerchove, Robrecht Pillen, Romain Deloof, Rony Lierman, Ruben Saey, Rudy Deplae;Sam Dewanckele, Sebastiaan Hanoulle, Serge Allein, Simon Feys, Stan De Blomme, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefan Vertommen, Sven Maly, Tom Ameye, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Vandewiele Pascal, Verduystert J.P, Wannes Bos, Willy Dias, Willy Plovie, Wim Pauwels, Wim Trio.

Wespendief

© Marc Van Daele

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Buizerd

© Marc Nollet

Sperwer

Patrick Keirsebilck

Havik

© Johan Buckens

Torenvalk

© Danny Claeysier

Boomvalk

© Marnix Vyncke

VOGELLIJST:

Lepelaar, Grote zilverreiger, Visarend, Wespendief, Bruine kiekendief, Havik,  Slechtvalk, Waterral,  Bosruiter, Dwergstern, Grote stern, Zomertortel,  Kerkuil, Bosuil, Kleine bonte specht, Zwarte specht, Wielewaal, Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Graszanger, Sprinkhaanzanger, Braamsluiper, Blauwborst, Gekraagde  roodstaart, Boompieper, Rouwkwikstaart, Kruisbek.

Slechtvalk

© Marc Nollet

Bovenste Foto: © Bruine Kiekendief / Filip De Ruwe

Machteld Kaesemans 17/06/2017