BLIKVANGERS van 10/07 tot en met 16/07/2017

Machteld Kaesemans

Veel nieuwigheden kan ik jullie niet aanbieden, toch breng ik deze week nog enkele interessante weetjes.

De bruine kiekendief deed het dit voorjaar heel goed. Op verscheidene plaatsen werd er gebroed en wat later werden de jongen ( indien mogelijk) gewingtagd. zie foto’s.

De boerenzwaluwen en huiszwaluwen doen het ook bijzonder goed. Bij een wandeling  kan men de capriolen bewonderen van deze rakkers. Voor de foto’s moest ik mij beperken tot de boertjes want van huiszwaluwen zijn er niet zoveel foto’s voorradig!

Als laatste soort die de laatste tijd  ook al heel vaak gespot werd en bewonderd toon ik u afbeeldingen van ransuil. De uilen zijn een boeiende maar intrigerende soort, niet zo gemakkelijk te vinden Het zijn ook vooral nachtdieren.

Dit was het voor deze week, de rest vind je in de vogellijst Helemaal nieuw is wel de heilige ibis…escape of niet?

Groetjes van Machteld.

Bruine Kiekendief V.

© Herman Blockx

Bruine Kiekendieven gewingtagd

© Filip De Ruwe / Tony Parmentier

WAARNEMERS:

Ann Duchêne, Arnout Zwaenepoel, Bart Mortier, Bert Vandenbussche, Catherine Priem, Daniel Bleus, Dany Coppejans, Dany Depauw, Dieren Onder De Wielen, Dirk Werbrouck, Dominique, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Halet, Eric Hermy, Erwin Derous, Femke Batsleer, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Gaby Wieme, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Isabel Degroote, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan Swimberghe, Jean Pieters, Jelle Quartier, Johan Claeysier, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Smessaert, Johan Vandepitte, Jona Van Parys, Jp Valentin, Kamiel Aerts, Karel Boey, Koen Baute, Kris De Wit, Kris Lesage, Kristof Hurtekant, Kurt Van Damme, Lowie Lams, Luc Lippens, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Maarten Verrips , Machteld Kaesemans, Marc Van Acker, Marcel Pottier, Marie Thérèse, Marnix Vyncke, Martin Daniel, Maurice Le Comte, Michail Sobadjiew, Miguel Demeulemeester, Mylle Johnny, Myrthe Van Brempt, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, R. Van De Velde, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Rob Brinkhof, Romain Deloof, Rony Lierman, Sam Dewanckele, Serge Allein, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stijn Baeten, Stijn Cooleman, Tony Parmentier , Vandewiele Pascal, Vic Puype, Vwg Mergus, Wilfried Pattyn, Willy Dias, Wim Declercq, Wim Pauwels, Wout De Rouck.

Boerenzwaluw

© Johan Buckens

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Ransuil

© Bert Vandenbussche

Ransuil juveniel

© Ronny Lierman

VOGELLIJST:

 Kwartel, Krooneend, Geoorde fuut, Heilige Ibis, Lepelaar, Wespendief, Bruine kiekendief, Slechtvalk, Bosruiter,  Dwergstern, Grote stern, Zomertortel,  Kerkuil, Bosuil, Kleine Bonte Specht, Zwarte specht, Wielewaal, Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Sprinkhaanzanger, Blauwborst, Gekraagde roodstaart.

Ransuil gekwetst naar VOC gebracht

© Emmanuel Crul

Bovenste foto: © Bruine Kiekendief m. / Marc Van Daele

Machteld Kaesemans 18/07/2017