De Valkaart “DIRK DRAULANS” een organisatie van NBO e.a.

Machteld Kaesemans

Gisteren 14/10/2010 ging de “presentatie” door van  Dirk Draulans voor een afgelaten volle theaterzaal, zelfs de trappen waren bezet!  Dirk,  een groot Darwin kenner en Knack-journalist, is een vlotte spreker en kon iedereen uren lang boeien met zijn beelden , verhalen en theorieën over de evolutieleer en biodiversiteit.  Hij maakte een wereldreis met de “Beagle”, een zeilboot, in navolging van Darwin en kwam soms tot verrassende inzichten en conclusies.  Na de pauze werden nog tal van vragen gesteld vanuit het publiek, waarop Dirk steeds een uitgebreid antwoord kon geven.  Men moest om 23u00 uiteindelijk afronden anders zaten wij er nog.   Onze Mergusstand kreeg ook veel belangstelling, welgemeende  dank aan alle aanwezige Mergusleden.

Tot slot: vergeet de gezamenlijke Watervogeltelling van zondag 17/10/2010 niet.  Afspraak: havenrandparking Coiseaukaai om 8u45.

Vriendelijke groeten, Machteld.

Foto toegevoegd van de clipper “Stad Amsterdam”, de hedendaagse Beagle.