RECENT NIEUWS BRAAKMAN 24 EN 25 OKTOBER 2010 door HENK CASTELIJNS

Frank De Scheemaeker

Gisteren en vandaag in de Braakman; Geoorde Fuut 29 (28 Spaarbekkens, 1 Kreek), Vuurgoudhaan (zowel in Noord als in Zuid enkele ex.), Kuifmees 2 (Zuid), Ruigpootbuizerd 1 (Noord), Baardman diverse groepjes in Noord totaal circa 25, Kleine Zilver 18 op de slaapplaats bij Gluurmuur, Cettis Zanger 3 (Westgeul Zuid), Graszanger nabij plas Noordwest, Kleine Zwaan 21 (eerste sinds vorige winter), IJsvogel 1 (eerste sinds december 2009).

De eerste Brilduikers zag ik in de Braakman op 16 oktober. Dat is vrij vroeg voor Zeeuws-Vlaanderen.

De laatste week zijn er in de Braakman en omgeving opvallend weinig muizeneters. Is de muizenstand ingestort? Er zijn geen kiekendieven, weinig Torenvalken en Buizerds en nauwelijks Blauwe Reigers