ZWARTKEELLIJSTER OPNIEUW AANWEZIG EN OP TV (updated)

Frank De Scheemaeker

De Zwartkeellijster laat zich opnieuw reeds bewonderen in de tuin van Filip De Ruwe, Karekietlaan 13, te Loppem. Iedereen daar welkom om de vogel te bekijken. Schoenen aan de voordeur graag. Filip bedankt voor de gastvrijheid. De televisieploegen lopen storm en maken interessante fimpjes zoals deze op canvas vanavond: http://www.deredactie.be/permalink/1.921661

AANVULLING OP 17 DECEMBER 2010

De prachtig waarneembare¬†Zwartkeellijster, die slechts voor de vierde waarneming voor Belgi√ę tekende, was voor het eerst uitgebreid bestudeerbaar in ons land. Dankzij de gastvrijheid van de ontdekker konden honderden waarnemers uit binnen- en buitenland vanuit de keuken genieten van deze Siberische zeldzaamheid. Spontaan werd er door de bezoekers geld in gezameld voor een Natuurpunt-gebied. De setting van deze waarneming was zo uniek dat ze Q-music, Het Nieuws en zelfs het nieuwsmagazine¬†Terzake haalde.