Ganzentelling op woe 29 december 2010 in de achterhaven

Johan Van Heulebrouck

Deze namiddag trokken Wim Jans, Jan Swimberghe, Jan Baert, Catrine Van Overloop en Johan Van Heulebrouck allemaal knus samen in de auto van Jan richting achterhaven.  We telden er onder de leiding van onze hoofdteller Wim de volgende aantallen : Grauwe : 494, brandgans : 823, Nijlgans : 4, Rotgans : 2, Kolgans : 42 en tenslotte Soepgans 4 stuks.  Tijdens onze speurtocht naar ganzen mochten we echter in het insteekdok 2 kuifduikers van nabij bewonderen.  In de verte spotten we een blauwe kiek doch helaas voor Wim, nog geen ruigpoot voor 2010.   Zo kan ik Machteld gelukkig maken en ook es een flashberichtje op onze nieuwe website plaatsen.  Prettig eindejaar, Johan Van Heulebrouck (foto archief Frank – mocht de mij onbekende fotograaf zijn foto herkennen laat het me weten)