WATERVOGELTELLING VOLGEND WEEKEND

Frank De Scheemaeker

NBO NATUURPUNT VOGELWERKGROEP

Hoys allemaal

 Na een weekje deugddoende vakantie tijd om ons weer helemaal in de vogelsfeer onder te dompelen.

 De voorjaarstrek is deze week volop op gang gekomen. Vanop onze vaste trektelposten in het Graaf Visartpark en de Fonteintjes uitzonderlijke aantallen Kievitten en ook Kraanvogels, Rode Wouwen, Lepelaars, enz…zie onze www.mergus.be site

 Dit weekend de laatste watervogeltellingen. Iedereen op post graag. Zaterdagnamiddag tellen Jan Swimb en ondergetekende Put St Pieters, Polderwind, Blauwe Toren en alle weiden van Dudzele. Er zijn nog twee vrije plaatsen in mijnen auto…. Bel of sms vliegensvlug naar 0473 91 84 36 als je meewil. Vertrek 13u45 randparking Haven Brugge – terug pas ca 18u30.

 Zondagmorgen 13 03 kan iedereen mee voor de gezamenlijke tellingen van Lissewege, de Achterhaven en Zeekanaal. Afspraak 8u45 zelfde randparking haven Brugge. Leiding Paul Maertens, Wim Jans en Frank De Scheemaeker.

 Verder nog te melden dat eind volgende week de Mergus site  geupdatet (br wat een moeilijk woord)  wordt. Nu reeds Persartikels en Kalendertje actief. Straks ook nieuwe lay-out voor de Projecten en Reisverslagen en komt er een afgesloten gedeelte voor de leden met de monitoringrapporten en wetenschappelijke artikels.

 De meeste broedvogeltellers kregen reeds op een recente excursie of vergadering het broedvogelrapport 2009. Heb je het op de één of andere manier gemist….contacteer frank via een reply op deze mail of kom het bij Frank op zijn werk op het Waggelwater afhalen.

 Verder ook van harte uitgenodigd op de laatste Retorica avond – donderdag 24 maart om 20u – met unieke natuurbeelden van ons allen in de Lorraine juni 2010.

 Vergeet ook jullie Steenuilenhok voor 31 maart niet te tellen aub.

 Willy Vermeersch trok vandaag de ganse dag op met de milieuverantwoordelijken van TMWV om bij hun renovatieplannen van de watertorens te Blankenberge, Gentpoort en aan Olympiastadium nestkasten en broedgelegenheid voor Gierzwaluw te voorzien. Hun eerste bevindingen waren positief! Duimen maar en Willy alvast bedankt voor de inzet.

 Deze zomer trekken we er op regelmatige basis opnieuw de woensdagavonden op uit: staan op het programma Damme, Roksem, Miseriebocht en Zandwinning Beernem, de Natuurontwikkelingsgebieden net over de grens, mogelijks Vloethemveld, enz….alle details zullen tijdig op www.mergus.be aangekondigd worden.

 Johan D vindt het verder machtig dat jullie zo enthousiast aan de mysterybird kwis meedoen     Volhouden!

Jullie voorzitter

 Frank