SFEERVERSLAG “ZWIN op STELTEN” bij MERGUS

Machteld Kaesemans

Het weekend waarbij het Zwin, te Knokke-Heist, zijn poorten opengooit voor iedereen is achter de rug. De belangstelling was matig zowel op 14 als op 15 mei.

Op zaterdag werd onze Mergusstand bemand door Marc  De Ceuninck, Geert Vanhulle en  Marc Nollet van 11u00 tot 17u00. Op zondag door Marc De Ceuninck, Stefaan Anseeuw en Machteld Kaesemans. Geert Dewispelaere kwam ons ook nog even bijstand verlenen met zijn telescoop.

Spijtig genoeg zaten er echt niet veel vogels. Een grondige renovatie van het Zwin dringt zich eigenlijk wel op, maar die is reeds gepland en start weldra.

Toch enkele waarnemingen: 1 Ooievaar NIET geringd, Dwergstern, Boomvalk,Torenvalk,  Sprinkhaanzanger, Wulp, Visdief, Grasmus, Koekoek, Kleine zilverreiger, Kluut, Groene Specht, Zilverplevier e.a.

De sfeer aan de Mergusstand was wel prima. De bezoekers toonden veel interesse en velen, groot en klein, keken gretig door de telescoop. Voor sommigen hun eerste ervaring ,wat door Marc met veel geduld werd  begeleid. Ik kon een zestal vogelkijkers overtuigen om vanaf nu hun waarnemingen in te voeren op waarnemingen.be.

Op zaterdag werd eveneens de winnaar van de kwis “Mystery Bird” getrokken, wat jullie in een vorig artikel konden lezen. Ook veel dank aan alle Mergusleden die ons een bezoekje brachten.

Alle foto’s van Pierre Ackou.

Machteld Kaesemans 15-05-2011.