RECENT NIEUWS 18 02 2012

Machteld Kaesemans


Hoys allen


Dit weekend opnieuw watervogeltelling. Alle tellers op post graag.


De dooi en de daarmee gepaarde voorjaarstrek zal zeker overal voor leuke aantallen zorgen.


Ook zullen op vele plaatsen Grote Zaagbekken en Nonnetjes aanwezig zijn. Genieten maar.


Mag ik jullie vragen massaal af te komen naar de gemeenschappelijke telling op zondagmorgen 19 februari. Afspraak 8u45 aan de gekende Haven randparking  – Louis Coiseaukaai. We moeten namelijk drie ploegen vormen:


Een naar Sint-Pieters, Blauwe Toren en Polderwind die Nicholas vervangt die op reis is

Een Achterhaven kant Zeekanaal – daar staat Paul Maertens garant!

Een Achterhaven kant Dokken die Wim J vervangt die eveneens op reis is


Alvast bedankt voor de steun – massa’s vogelsoorten en uitleg gegarandeerd.


Verder deze week:


–          Donderdagavond 23 02 unieke presentatie van Dominique Verbelen over de Noord en Zuidpool in het kader van de vierde donderdag van de maand: de retorica avonden  .. maar super opgelet  .. we zijn naar een nieuwe ruimere locatie uitgeweken, nml zaal Onze Ark – Sint-Michielslaan 35, ook te Sint Michiels (zijstraat Spoorwegstraat) .aanvang 20u. niet te missen

–          Zaterdag  25 02 – ganse dag – Belgische Vogeldag te Antwerpen. Mergus is er uitgenodigd als gastspreker en we hebben er ook een toffe stand. Alle informatie en inschrijvingsformulier op www.natuurpunt.be/vogeldag. We bieden twee mogelijkheden aan om carpoolend te rijden, steeds vertrekkend van de randparking van Steenbrugge. Ploeg 1 vertrekt om 7u45 – die zijn dan ruim op tijd om de  powerpoint voor te bereiden en de Mergusstand op te zetten. Ploeg 2 vertrekt om 8u15 – die zijn dan mooi op tijd om voor de eerste spreekbeurt. Er zijn reeds een 20 tal mergussers gaan mee…jij toch ook?!


Met vriendelijke groeten


Frank en het ganse bestuur.


Ps zet verder ook in je agenda: vrijdagavond 16 maart – Mergus broedvogel/sfeeravond – in de nieuwe volkshogeschool – st-pieterskerklaan 5 – sint Pieters – aanvang 20u – programma volgt.