NESTKASTEN voor GIERZWALUWEN geplaatst

Machteld Kaesemans


Op donderdag 16 februari 2012 werden op de nieuwbouw van de Firma De Scheemaeker, Lieven Bauwensstraat 11, 8200 Sint-Andries Brugge,  10 nestplaatsen voor Gierzwaluwen aangebracht: een koloniekast met 5 broedcompartimenten en nog 5 nestkasten model Zeist. De locatie en de hoogte waarop ze hangen zijn ideaal.
Dit project werd mogelijk gemaakt, dankzij de medewerking van Frank De Scheemaeker zelf, de bouwfirma Vandewalle en een paar vrijwilligers van de Vogelwerkgroep Mergus.In mei/juni/juli  hopen we door het afspelen van een cd met gierzwaluwengeluiden, de vogels attent te maken op hun nieuwe broedplaatsen.


Wij verheugen ons over dit prachtig initiatief, dat zeker navolging verdient, samen met Willy Vermeersch, (Gier) Zwaluwen Werkgroep Brugge.