Steun Natuurpunt, steun Dominique!

Marc Nollet

We kregen onlangs een originele oproep van Dominique Verbelen. Hij vraagt ons zijn deelname aan de 20 km van Brussel op 27 mei e.k. financieel te steunen en op die manier bij te dragen tot het reservaatsproject Stadwallen Damme van Natuurpunt. We publiceren hieronder integraal zijn oproep en bevelen onze leden en niet-leden deze unieke actie ten zeerste aan!


“Er zei me onlangs iemand dat dat een uiting was van een ferme midlife crisis. Dat zou kunnen, maar ik ga het toch doen. Al was het maar om zij die denken dat ik daar veel te vet voor ben, een neus te zetten. Goed. De 20 km van Brussel, dus.

In 2010 zijn we daar een keer tussen gesukkeld, tussen die bende van 30.000 mensen die hortend en stotend op een zwoele dag in mei door de hoofdstad trekt. Best indrukwekkend om vooruit gestuwd te worden door de drive van zo’n lopende massa. En ook al had ik voor dit event geen cm getraind, toch liep het nog redelijk lekker. In elk geval lekker genoeg om het nog een keer te proberen. En omdat lopen enkel en alleen voor de lol misschien ook maar wat mager is, koppelen we de fysieke loutering dit keer aan een goed doel.

Het zit zo: heel wat verenigingen gebruiken die 20 km van Brussel als een sportieve sponsorloop. Je schrijft je in, loopt de bijna halve marathon en probeert hiervoor zoveel mogelijk sponsors te zoeken. Natagora, onze Waalse zustervereniging, heeft al sinds jaar en dag een eigen ploeg aan de start dus werd het maar eens tijd dat we daar met Natuurpunt ook werk van maakten. Die stadsloop heeft immers alles waar we ons als Natuurpunt willen mee associëren: sportief, vooruit bewegend, wat afzien, met z’n allen, gedreven en voor een betere wereld. Op 27 mei is het zo ver: dan gaat de moeder van alle stadslopen weer door, met de magische start en aankomst in het Jubelpark. En ja: ik doe mee, samen met een aantal collega’s en vrijwilligers die hun lijf en leden willen pijnigen om wat financieel zaad in ’t bakske te brengen.

En omdat ik nu al bijna zeker ben dat ik (met bijna 100 kg – shame on me) niet de snelste Natuur.loper zal zijn, wil ik wel voor een andere uitdaging gaan. Ik wil het meeste centen binnenhalen. Niet voor mij, hé, maar voor Natuurpunt!

Het goede doel waar ik voor loop is het reservaatsproject Stadswallen Damme. Het is en blijft een hoofddoel van Natuurpunt zoveel mogelijk natuur veilig te stellen. En de beste manier om dat te doen, is nog steeds door aankoop. Maar kopen kost geld en veel kopen, kost veel geld. Concreet: wie de natuur in de regio (en het reservaatsproject rond de Stadswallen van Damme in het bijzonder) een goed hart toedraagt, kan mijn 20 km van Brussel sponsoren door een bedrag te storten op BE56 2930 2120 7588 met vermelding van ‘project 5510- Stadswallen Damme, Dominique Verbelen, 20 km’. Digitaal storten kan ook via www.ikwilhelpen.be. Voor elk bedrag vanaf 40 euro krijg je in 2013 een fiscaal attest. Voor alle duidelijkheid: dat rekeningnummer is niet mijn rekeningnummer, hé, maar is wel degelijk een rekeningnummer van Natuurpunt.

Voila. Vanaf vandaag stop ik met het verorberen van neuskes, negerinnetetten, zuurbollen, ouw meetsesvlees, dracula tanden en ander plastieken spekken. We trekken de loopschoenen aan en beginnen aan een Spartaanse training. En het enige wat jij moet doen, is gewoon wat centjes storten waarmee Natuurpunt dan nog wat natuur voor iedereen zal aankopen. Geef toe: een kleine inspanning voor een goed doel.

Dominique”