VERLENGD WEEKEND 28 APRIL – 01 MEI 2012

Frank De Scheemaeker

Hoys allen

Ideaal weekend om jullie tweede telronde te lopen in het kader van het monitoringproject of eigen broedvogelinventarisatie.

Verder belooft het een super trektelweekend te worden. Zie hieronder de oproep van onzen Paul D’hoore:

Vanaf zaterdag tot dinsdag no tot o wind, tot 5 bf, wel met regen af en toe, maar volgens mij zullen de stelten wel vliegen over zee, dus wie enkele duizenden stelten wil zien vliegen = één adres …de Fonteintjes… 

Zaterdag staan alvast voor zover ik weet van heb, Niels op de fonteintjes, ingeval het veel regent of dat het permanent nat is dan kan je nog steeds vanuit de pier van Blankenberge mooi uit de regen zitten en tellen over zee. Ik kom zaterdag ook af, maar pas rond de middag, de rest van de dagen als de voorspellingen zo blijven zal ik er wel zijn.

Zondag proberen we met de ganse Mergus ploeg de nieuwe trektelpost aan de zeezijde uit in het kader van Zwin ‘binnenste buiten’. We staan de ganse dag op het nieuwe platform net voor de Paashaas. Iedereen welkom.

Tot slot zijn er ook heel wat Natuurpunt activiteiten dit weekend. Ideaal om eens met de ganse familie op stap te gaan:

Er is heel wat te doen dit weekend!


ZATERDAG 28 april:

* Natuurwandeling in de Baai van Heist

* Natuurwandeling in de Oosthoekduintjes en de Zwinduintjes

* Week van de Zee in De Haan

ZONDAG 29 april:

* Vroegmorgenwandeling in de Zwinduinen

* Natuurwandeling in Park 58

* Insectenexcursie in de Schobbejakshoogte

* Lammetjesdag in Damme

Broedvogelwandeling in de Uitkerkse Polder

DINSDAG 1 mei:

* Vroegmorgenwandeling in de Zwinduinen

* Natuurwandeling in Sashul

* Vroegmorgenwandeling in domein d’Aertrycke

Binnenkort is het weer 1 mei, zeer vroeg in de morgen gaan we op die dag naar jaarlijke traditie opnieuw vogels gaan beluisteren. Net zoals vorig jaar begeven we ons dit jaar naar de Zwarte Kiezel ; het duinbos gelegen in De Haan. Uiteraard gaan we naast de meer klassieke soorten zoals zwartkop, tjiftjaf, kool – en pimpelmees, enz. op zoek naar zingende nachtegalen die hier nog vrij frequent aanwezig zijn.


*Afspraak : dinsdag 1 mei om stipt 5u00 aan het bezoekerscentrum De Grote Zaagbek, Oude Brugseweg 39, 8460 Oudenburg (Roksem) – Carpooling.

*Na de wandeling is er omstreeks 8u00 mogelijkheid tot ontbijt in De Grote Zaagbek mits inschrijving vooraf (vóór 25 april) ;  7€ per persoon / rekeningnr. 068-2055083-68


*Voor alle bijkomende info : 0473/275040 (ikzelf) of 059/267001 (Cyriel Beernaert)


Vriendelijke groeten: Paul, Dominique, Frank en het ganse Mergus Bestuur.