De Drieteenstrandloper, een lange afstandstrekker en snelheidsduivel

Marc Nollet

 

“Iedere strandwandelaar kan nu deze periode zeker langs de vloedlijn Drieteenstrandlopers¬† waarnemen.

Het zijn de kleine witte vogeltjes, die voortdurend heen en weer voor de golven rennen, op zoek naar voedsel. Ze laten zich meestal goed benaderen en tippelen meestal met je mee.¬†Tijdens de nazomer tot in de lente zijn ze langs onze stranden waar te nemen.¬†Ze tanken er bij, op weg naar hun broedgebieden in het voorjaar en de overwinteringsplaatsen in het najaar.”

 

Zo begint een artikel geschreven door Geert De Clercq over de drieteenstrandloper nadat hij een dergelijk vogeltje met kleurringen kon fotograferen. Je kan hier het volledige artikel (opgefleurd met foto’s) “De Drieteenstrandloper, een lange afstandstrekker en snelheidsduivel”¬†lezen.