TOPWEEK voor RINGERS

Machteld Kaesemans

 

Momenteel is er massale doortrek van vooral Grutto’s en minder opvallend van Goudplevier, Bontbekken, Kemphanen enz … wat de ringers ertoe heeft aangezet aan de slag te gaan. Onze Paul D’hoore , hier bijgestaan door Benny Cottele waren verleden week samen met de plaatselijke ringwerkgroep aan het ringen in de IJzervallei.

 

We kunnen de IJzervallei gerust bestempelen als één van de kroonjuwelen van het West-Vlaams natuurpatrimonium: nog zo’n 5000 Kolganzen , enkele duizenden Grutto’s en vele honderden eenden van alle slag bevolken momenteel de vele polderplassen –  weiden en grachten. Een bezoekje aan de kleiputten van Stuivekenskerke, aan de Blankaart met z’n Zeearend en aan de uiterwaarden van de IJzer is momenteel een echte hype.

 

Guido Orbie.

 

Ps: De Zeearend werd laatst gezien aan de Blankaart en omgeving op 27-03-2013 om 18u00.