SFEERVERSLAGJE – MIJN VERJAARDAGSEXCURSIE MAANDAG 19 MEI

Frank De Scheemaeker

Na zondagavond met de familie gevierd te hebben op de Meifoor, vergezelden 18 trouwe Mergussers me op mijn verjaardag zelf naar de Achterhaven van Zeebrugge. Het was een rustige avond met helder licht. We startten aan het opgespoten terrein ex Rietveld Pelikaan en genoten er van een groepje van 55 Bontbekplevieren, 3 Kemphanen en enkele Kluten. De verrassing was een overvliegende Purperreiger en in de verte zagen en hoorden we Zwartkopmeeuwen.

.

.

Daarna trokken we naar het Insteekdok Zuid en noteerden er broedende Visdieven, Kokmeeuwen en Kluten. Op de slikranden lieten Oeverloper, Scholekster en Tureluur zich opmerken, in de ondiepe plasjes foerageerden één Kleine Zilverreiger en een familie Lepelaar: 2 adult en 3 tweede zomer. Tientallen Oeverzwaluwen vlogen heen en weer naar hun nestholtes in de steile oevers … een lust voor het oog! In het kleine overgebleven rietveld Kleine Karekiet, Bosrietzanger en een Blauwborst, die zich ook uitgebreid liet bewonderen.

.


We genoten van een prachtige zonsondergang en trokken nog kort even naar de Hoge Noen, maar te duister om echt te genieten van de Veldleeuwerik en Lepelaars aldaar.

.

We sloten deze prachtige avond af met een verjaardagsdrink op het dorpsplein van Dudzele.  Ik dank iedereen voor hun aanwezigheid en voor de leuke attenties die jullie voor me meebrachten !  Jean-Marie en Karin “merci” voor het doorsturen van de foto’s.

.

Frank vz

.

PS: Tot op een van de volgende woensdagavond activiteiten