BLIKVANGERS van 14-07 tot en met 20-07-2014

Machteld Kaesemans

 Kwak  /  Danny Claeysier.

 

Toch een paar nieuwe en leuke soorten, zoals twee zwarte ooievaars  gespot in de Uitkerkse Weiden en eenmaal in de Assebroekse Meersen, een kwak ook in Uitkerke en een roerdomp aan de Schorrenweiden. Er werd opnieuw een draaihals gezien. De roze pelikaan toert nog altijd rond en een porseleinhoen spotten is niet te versmaden! De eerste steltlopers keren terug uit het noorden zoals IJslandse grutto, temmincks strandloper en bosruiter.

 

De lepelaars zijn nog met velen te bewonderen in het Zwin. Af en toe ziet of hoort men nog een wielewaal en de mooie geoorde fuut, nu nog in prachtkleed zal stilaan gaan ruien naar zijn sober winterkleed.

 

Wat brengt ons volgende week?

 

 

 Roerdomp

 

Marnix Vyncke

 

 Porseleinhoen

 

Benny Cottele

 

 

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Anne Coppens, Annelies Jacobs, Bart Verstraete, Bert Kindermans, Catherine Priem, Daniël Wybo, David Botteldoorn, Dominique Bauwens, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Fabien Ryckebosch, Fernand Van Ginderen, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, G. Andy, Gaby Wieme, Geert Carette, Guido Orbie, Guido Rappé, Hilbran Verstraete, Jan de Wit, Jan D’hondt, Jasper Mussche, Jean Paul Vanlandeghem, Jelle Quartier, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Joost Meulemans, Karina Samyn, Koenraad Bracke, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc Lefeber, Luc Van den Kerchove, luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Maarten Sanne, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc Nollet, Marc Rogghe, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Mathias Wackenier, Michel Louette, Michelle Permantier, Miguel Depoortere, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Olivier Dochy, Olivier Vergucht, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Paul D’hoore, Peter Desmet, Philippe Deprez, Pierre Blockx, Pieter Van Hauwaert, Resteau Nathalie, Romain Deloof, Serge Allein, Stefaan Brinckman, Thierry Debaere, Tom Martin, Verduystert J.P., VWG Mergus, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Pauwels.

 

 

 Geoorde Fuut

 

Marc De Ceuninck

 

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

 Zwarte Ooievaar  /  Ooievaar  /  Wielewaal  /  Zwarte Specht

 

 

 

 

Kris De Rouck  /  Marnix Vyncke  /  Hugo De Bruycker  /  Dominique Bauwens.

 

 

Kwartel: Zuienkerke.

Wilde Zwaan: Kleyne Vlakte.

Geoorde Fuut: Knokke, Vlissegem, St. Andries.

Zwarte Ooievaar: Uitkerke Weiden, Assebroek- Meersen.

Lepelaar: ZIE LINK

Roerdomp: Schorrenweiden.

Kwak: Uitkerke Weiden.

Grote Zilverreiger: Oudenburg, Uitkerke, Varsenare.

Roze Pelikaan: Uitkerke Weiden.

Wespendief: Oostkamp, Torhout, UItkerke, Snellegem, Ruddervoorde.

Bruine Kiekendief: Oudenburg, Houtave, Varsenare, Vlissegem, Stalhille, Knokke, Uitkerke.

Blauwe Kiekendief: Put van Vlissegem.

Slechtvalk: Oedelem, St. Kruis, Knokke.

Porseleinhoen: Uitkerke Eendenweiden.

Strandplevier:.Knokke Het Zwin;

IJslandse Grutto: Oudenburg ’t Pompje.

Bosruiter: Uitkerke Weiden, Oudenburg.

Temmincks Strandloper: Uitkerke Weiden.

Dwergstern: Het Zwin.

Grote Stern: Het Zwin.

Bosuil: Oostkamp.

Draaihals: Warandeputten.

Kleine Bonte Specht: Zwinbosjes.

Zwarte Specht: Beernem, Wingene

Wielewaal: Damse Vaart, Stinker en Blinker.

Boomleeuwerik: Wingene.

Sprinkhaanzanger: Zwin en Zwinbosjes.

Braamsluiper: Uitkerke.

Blauwborst: Uitkerke, Heist.

Gekraagde Roodstaart: Assebroek Meersen, Oostkamp.

 

 

Temmincks Strandloper    /    Bosruiter

 

 

 Miel Ferdinande    /    Christian Vandeputte.

 

Machteld Kaesemans  2014-07-21