Oman – Sfeerverslag dag 4 / 25 november 2014

Machteld Kaesemans

 Maskergent  /  Raymond De Smet.

 

Na een heerlijke nachtrust om 7 u uit de veren voor een heerlijk ontbijt. Daarna de wagens geladen en een eerste excursie in de omgeving van het hotel.

 

Woestijntapuit    /    Steppeklapekster

 

 

 Raymond De Smet    /    Bart DS.

 

 

Wat voor verrassingen: woestijngrasmus, zwartkruinvinkleeuwerik, isabel-  en woestijntapuit, steppeklapekster en als klap op de vuurpijl een voor de kust foeragerende maskergent. Niet slecht in een halfuurtje vogelen.

Daarna inkopen gedaan – wat is alles hier spotgoedkoop! Getankt en op naar Ras al Khabbah, het befaamde “trektelplateau”. Onderweg onverwacht, maar o zo heerlijk, 2 amoerroodpootvalken. Op de trektelrots Perzische pijlstormvogel, reuzenzwartkopmeeuw, brilstern en een stormvogeltje spec. dat in een warrelnet vastzat. We konden de vogel op geen enkele manier redden.

 

 Natuur in Oman

 

Raymond De Smet

 

Daarna de lange tocht naar Hiji onze volgende verblijfplaats. Wat een spectaculaire rit met prachtige landschappen: steppen, duinen, bergen in alle formaten en kleuren – een mix van Namibie, Kenia en Kaapverdië. Onderweg veel mooie lagunes met nieuw voor de reis bergeend, lepelaar en spreeuw, ook 15 flamingo’s.

 

De volledige soortenlijst vinden jullie  HIER  (observado.org.) ingevoerd door Valérie Goethals.

 

 

 Flamingo

 

 Raymond De Smet

 

De sfeer is nog steeds opperbest, (we kregen gisteren onverwacht alcohol) de wagens rijden prima, de Omani zijn uitzonderlijk vriendelijk, temperaturen rond de 26°,  het eten is lekker, kortom we voelen ons zeer goed.

Nu de soortenlijst gaan opvolgen, dan  op restaurant en vroeg onder de wol. Machteld vul je aan aub, de vorige dagen heb je dat schitterend gedaan. Bedankt.

 

Frank.

 

Vandaag 55 soorten met een totaal van 141 / Frank heeft 10 lifers, iemand anders 43, nog iemand 33 en al de rest????

 

Machteld.