BLIKVANGERS van 17-11 tot en met 23-11-2014

Machteld Kaesemans

Jan-van-gent  /  Dieder Plu.

 

Tussen de artikels door, over de belevenissen van onze Mergussers in Oman, de Blikvangers van deze week.

 

Iets heel speciaal werd er niet genoteerd. De 6 voorbijvliegende jan-van-genten zijn natuurlijk heel leuk. Een roerdomp spotten en fotograferen is niet te versmaden. Een roodhalsgans, een roodkeelduiker, een late bruine-of een blauwe kiekendief zien foerageren of voorbij vliegen is altijd mooi. Eigenlijk heeft elke vogel iets typisch, aantrekkelijk.

 

De frater, goudvink, ijsgors en sneeuwgors maken de natuur kleurrijker, net als een grote gele- en witte kwikstaart.

 

 

Roodkeelduiker

 

Herman Blockx

 

Roerdomp

 

Luc Van den Kerchove

 

 

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Alexis Adam, Antoine Cornelis, Antoon Ovaere, Arnout Zwaenepoel, Bart Augustijns, Bart Mortier, Bart Van Thuyne, Bastiaan de Ketelaere, Carl Devos, Cathy Coene, Christine Delrue, Daniël Wybo, Danny Claeysier, Dominique, Dominique Bauwens, Dries Candaele, Eef Thoen, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous, F Maes, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Florian Martens, Franck Hollander, François Hela, Frank De Scheemaeker, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Gilles Bavay, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Vansteenbrugge, J Vanryckeghem, Jan D’hondt, Jan Ranson, Jan Swimberghe, Jan Van Uytvanck, Jasper Mussche, Jo Packet, Jo Seynaeve, Johan Buckens, Johan De Smet, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Jonas Bogaerts, Jonas Ghyselen, Jorg Lambrechts, Kamil Daneels, Karina Samyn, Kenny Hessel, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Deblauwe, Luc Teugels, Luc Van den Kerchove, Luc Vanpaemel, Ludo Nelen, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Batsleer, Marc De Ceuninck, Marc Rogghe, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Michel Louette, Mike Vandeperre, Mouna Tajeddine, Mylle Johnny, Nadine Vandenbogaert, Nicholas Endriatis, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Olivier Vergucht, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Michel, Philippe Deprez, Pieter Bruijsten, Pieter Van Hauwaert, Pieter-Jan Tavernier, Raven Brackx, Resteau Nathalie, Rijn Van Maele, Rik Vande Kerchove, Robrecht Pillen, Romain Deloof, Rudy Deplae, RV Simon Stevin, Sam Dewanckele, Serge Allein, Simon Feys, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stijn Cooleman, Sylvie Simon, Verduystert J.P., Viviane Thelen, Walter De Smet, Willem Jans, Willy Dias, Wim Pauwels, Wim Van den Bossche, Windels Martin.

 

 

 Brilduiker  /  man en vrouw

 

 

 Marnix Vyncke    /    Patrick Keirsebilck

 

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

.

 Paarse strandloper

 

Marc Nollet

 

 

Roodhalsgans: Damme, Knokke.

Kleine zwaan: Het Zwin, Heist.

Roodkeelduiker: Knokke, Noordzee.

Lepelaar: Achterhaven, Uitkerke.

Roerdomp: Zedelgem, Moerbrugge.

Grote zilverreiger: ZIE HIER

Jan-van-gent: Zee te Knokke,Zee te Zwin

Bruine kiekendief: Achterhaven, Damme, Uitkerke, Knokke, Heist.

Blauwe kiekendief: Vlissegem, Houtave, Klemskerke.

Havik: Assebroek.

Smelleken: Uitkerke, Knokke.

Slechtvalk: ZIE HIER

Waterral: Moerbrugge, Damme, Stalhille, Varsenare, Ruddervoorde, St. Kruis, Roksem Put.

Bokje: Assebroek, Torhout, Zedelgem, Oedelem, Knokke, Moerbrugge.

Paarse strandloper: Strand Wenduine- Blankenberge.

Pontische meeuw: Heist.

Geelpootmeeuw: Heist.

Middelste jager: Zee te Knokke.

Kerkuil: Zedelgem.

Bosuil: Oostkamp, Zedelgem.

Velduil: Zee te Knokke.

Kleine bonte specht: Zedelgem, Loppem Park.

Zwarte specht: Sijsele.

Roek: Damme.

Boomleeuwerik: Assebroek, Torhout.

Cetti’s zanger: Damme

Braamsluiper: Zeebrugge.

Waterpieper: Stalhille.

Kleine barmsijs: Loppem.

Frater: Het Zwin.

Goudvink: Beernem.

IJsgors: Het Zwin.

Sneeuwgors: Heist, Zeebrugge, Knokke.

 

 

 Grote gele kwikstaart    /    Witte kwikstaart

 

  

 Patrick Keirsebilck    /    Hans Hillewaert

 

Machteld Kaesemans  2014-11-25