Oman – Sfeerverslag dag 5 / 26 november

Machteld Kaesemans

Zonsondergang  /  Raymond De Smet.

 

 

Vooreerst mijn dochter Lies een gelukkige verjaardag toewensen vooraleer naar de orde van de dag over te stappen.

 

 

 Bar Al Hikman

 

Hans Verdaat

 

 

Opnieuw heerlijk geslapen, 7u ontbijt en stipt om 8u vertrekken de wagens naar Barr Al Hikman, het gekende, enorm grote slikken en schorrengebied aan de Omaanse Oostkust (tidal mudflats). Deze keer kwam de herinnering aan de reis met Frederik W naar Zuid-Korea onmiddellijk naar boven.

 

 

 Grote Kanoet

 

Chris Schenk

 

We wachten vol ongeduld het opkomend tij af nabij Filim. We besloten een fikse blote voeten wandeling op de slikken te maken en werden beloond met 84 grote kanoeten , 5 breedbekstrandlopers  als hoogtepunt. Daartussen vele duizenden andere steltlopers zoals rosse grutto, bonte- en kleine strandloper, mongoolse-, strand- en woestijnplevier, wulp en regenwulp en zoveel meer. Aan de andere zijde van het slik ontdekten we nog ca 100 krabplevieren.

 

 

Krabplevier

 

Raymond De Smet

 

Bij de niet steltlopers ging de meeste aandacht naar een zuidelijke klapekster, de tientallen westelijke rifreigers, visarend en zwarte ibis. Johan voegde daar ook nog een grote vale spotvogel aan toe.

 

 Westelijke Rifreiger

 

Raymond De Smet

 

Tijdens het middageten kregen we het gezelschap van een Franse vogelaar uit Toulouse. Daarna trokken we via Shannah naar de Jazirat Mawal area, waar we opnieuw op tienduizenden steltlopers vergast werden, werkelijk onvoorstelbaar ! “Leuke krenten” ervoor, ertussen en erna waren lach- en reuzestern, saunders dwergstern, 8 lepelaars, ijsvogel, een nieuwe woestijngrasmus en van zeer dicht een turkestaanse klauwier (geen gemakkelijke materie die nieuwe opsplitsingen van izabelklauwier). Langs de weg zagen we nu regelmatig dromedarissen.

We namen nog enkele foto’s van de mooie zonsondergang en na de dagelijkse inkopen kwamen we om 18u in het hotel aan. Douchke genomen, verslagje gemaakt,  nu om 19u de soortenlijst gaan aanvullen, om 20u diner en om 21u30 in bed. Morgen wordt de zwaarste dag met een verplaatsing van ca 500 km naar Qatbit.

 

De ganse groep wou hier even onze reisleider “jdb” bedanken voor zijn niet aflatende enthousiasme, zijn kunde en zijn kennis.

 

Machteld vul jij naar dagelijkse gewoonte aan aub en proficiat met je blikvangers, ze zijn zoals steeds meer dan in orde.

 

Familieleden – het gaat ons nog steeds voor de wind – geen zieken of gewonden

 

Frank

 

Vandaag 69 soorten, in het totaal 148…goed gedaan !

 

Machteld.