Oman – Sfeerverslagje dag 8 / 29 november 2014

Frank De Scheemaeker

Net aangekomen in Thumrait en opnieuw wifi! Gisteren uitgebreid Machteld haar verjaardag gevierd met Cola, Sprite, Fanta, koffie en thee.

 

De ganse dag gevogeld rond het Qatbit hotel en Muntasar. Vandaag de eerste ‘farm’ dag. We gaven ons op als gastarbeiders en mochten zo gratis binnen. De eerste Dawkah was goed voor volgende nieuwe soorten: barbarijse valk, roodbuikzandhoen en grote pieper. Verder ook sahelzandhoen, steenarend, blauwborst en ontelbare tapuiten.

 

Rond het middaguur naar Al Balid Farm waar we verwelkomd werden door een velduil (dank u Ivan), een bonte tapuit en een Indische koël… waw!!! Het werd nog beter in Shirsr, waar we de ene na de andere nieuwe reissoort en of lifer  op onze lijst bijschreven. We beginnen met zwarte wouw, maskerduif, renvogel, kortteenleeuwerik, steppekiekdief… en als finale een prachtige jacobijnkoekoek. Dan zouden we nog de 5 amoerroodpootvalken (1m, 4w) en de ménétries zwartkop bijna vergeten !!!

 

amoerroodpootvalk foto fds.

 

Morgen zakken we af naar Salalah waar we vijf dagen gaan verblijven en de plaatselijke Khwar of Wadi gaan bezoeken.

 

Iedereen is en blijft kerngezond – maar we missen het thuisfront en een fris pintje toch al een klein beetje.

 

Machteld nogmaals proficiat met je verjaardag gisteren! Nog vele jaren.

 

Frank