BLIKVANGERS van 24-11 tot en met 30-11-2014

Machteld Kaesemans

 

 Zwarte Ibis  /  Marnix Vyncke.

 

In deze korte, sombere dagen werden er heel wat minder vogels gezien… we zitten hier blijkbaar niet in Oman !!!

 

Een middelste bonte specht  is de nieuwkomer. Opnieuw werd er, met een tussentijd van enkele weken, een zwarte ibis gespot, ook een witbuikrotgans was van de partij. De rest kunnen jullie terugvinden in de lijst.

 

Hierbij stel ik graag onze meest geziene tuinvogeltjes in beeld. Groenlingen, vinken, kool- en pimpelmezen, huismussen, merels enz. laten zich de nootjes, zonnebloempitten, wat brood ea.  goed smaken…gelijk hebben ze.

 

Straks krijgen jullie nog het elfde verslag van onze Mergussers in Oman.

 

Tot volgende week !

 

 

 Middelste bonte specht

 

Dirk Smets

 

 Kleine bonte specht

 

Olivier Vergucht

 

 

 

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Anne Janssens, Arnout Zwaenepoel, Benedict De Laender, Catherine Priem, Chris Melis, Christof Delbaere, Claire Fery, Danny Claeysier, Dirk Anseeuw, Dries Candaele, Elizabeth Thornburn, Emmanuel Crul, Emmanuel Tinti, Eric Bienaime, Eric Hermy, Erik Blommestijn, Erwin Derous, Filip De Ruwe, Frederik Willemyns, Gaby Wieme, Geert De Clercq, Gerrit Houwen, Gilles Bavay, Guido Orbie, Gwenaelle Vandendriessche, Hans Vansteenbrugge, Herman Blockx, Ivan Steenkiste, J Vanryckeghem, Jan de Wit, Jan D’hondt, Jan Swimberghe, Jasper Mussche, JB Schuermans, Jeroen Vanheuverswyn, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Karina Samyn, Kenny Hessel, Kristof Hurtekant, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Van den Kerchove, Luc Vanpaemel, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Deknock, Marc Rogghe, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Michel Louette, Nick Vanclooster, Nils Bouillard, Noël Vervaecke, Olivier Vergucht, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Vlaeminck, Paul D’hoore, Pierre Blockx, Resteau Nathalie, Rijn Van Maele, Rik Vande Kerchove, Robrecht Pillen, Rudy Deplae, Simon Fierens , Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven Van den Bussche, Stijn Borny, Stijn Cooleman, Sven Maly, Tiemen De Smedt, Verduystert J.P., Wauters Jean, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Lammerant, Wim Pauwels.

 

 

 Groenling / Vink / Pimpelmees / Koolmees

 

 

 

 Herman Blockx  /  Geert Vanhulle  /  Danny Claeysier

 

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

 Huismus

 

Filip De Ruwe

 

 

Witbuikrotgans:Zeebrugge.

Zwarte Ibis: Achterhaven.

Lepelaar: Achterhaven, Uitkerke.

Roerdomp: Zedelgem, Moerbrugge.

Grote zilverreiger: ZIE HIER

Bruine kiekendief: Uitkerke.

Blauwe kiekendief: Meetkerke, Oudenburg, Uitkerke.

Havik: Zerkegem / Snellegem.

Smelleken: Ichtegem.

Slechtvalk: Zedelgem, Zeebrugge, Brugge, De Haan, Meetkerke, Houtave.

Waterral: Moerbrugge, Damme, Uitkerke, Roksem Put.

Bokje: Assebroek, Torhout, Lissewege.

Paarse strandloper: Strand Wenduine- Blankenberge.

Kerkuil: Zedelgem.

Bosuil: Oostkamp, Zedelgem,Ichtegem, St.Pieters, St. Michiels,St. Andries, Aartrijke, Wingene.

Middelste bonte specht: Lappersfortbos.

Roek: St. Kruis, Ruddervoorde.

Waterpieper: Oudenburg, Meetkerke.

Kleine barmsijs: Wingene.

Frater: Het Zwin.

IJsgors: Het Zwin.

Sneeuwgors: Heist, Zeebrugge, Knokke, Blankenberge.

 

 

Waterpieper    /    Sneeuwgors

 

 

 Chris Melis    /    Herman Blockx

 

Machteld Kaesemans  2014-12-02