BLIKVANGERS van 16-02 tot en met 22-02-2015.

Machteld Kaesemans

Koereiger / Marnix Vyncke. 

 

Opnieuw heel veel belangstelling van vogelspotters en fotografen in onze regio.

 

De koereiger reeds aanwezig vanaf 3-01-2015 in de Lage Moere van Meetkerke, werd druk gezocht en in beeld gebracht. Bij de pestvogels in Uitkerke stonden er iedere dag tientallen vogelliefhebbers. De zeearend werd nog éénmaal gezien, grote en middelste zaagbek waren eveneens van de partij.

De roerdompen van Vloethemveld en de Warandeputten blijven een trekpleister.

 

Kleine strandloper en paarse strandloper behoren tot de nieuwkomers.  Aan Roksem Put verbleven pontische- en geelpootmeeuw…nog steeds niet gemakkelijk om te determineren.

 

De geziene soorten spechten van deze week worden hierbij in beeld gebracht, net als onze kleinste vogelsoort: de goudhaantjes en vuurgoudhaantjes.

 

Ik kan hier nog meerdere vogels opsommen, bekijk echter de volledige lijst en ga regelmatig op stap…enkele soorten vormen reeds een paartje!

 

 Pontische Meeuw    /    Geelpootmeeuw.

 

 

Jan Baert.

 

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Albert Wabe Huysmans, Alexia Caulier, Alexis Adam, Andre Charles, Annemie Opdebeeck, Arnout Zwaenepoel, Baetsle Rudi, Bart Lambert, Bart Van Thuyne, Bart Willaert, Benoit Verbruggen, Bert Kindermans, Bjarne Verhaeghe, Carl Vertommen, Carl-Eric Anspach, Carlos van de Ginste, Caroline De Wulf, Catherine Priem, Christine Delrue, Dan Crabbe, Danny Claeysier, Danny Klaessens, Danny V G, Danny Vander Beken , Denis van der Elst, Dirk Vercoutter, Dominique Delbaere, Dries Candaele, Eli Devos, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik Toorman, Erwin Derous, Erwin Vereecken, Fernand Van Ginderen, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Frank Van de Velde, Frank Wynen, Franky Bauwens & Dominique Verbeke, Frederik Van de Perre, Gaby Wieme, Geert Boelens, Geert Carette, Geert Vanhulle, Guido Orbie, Guido Rappé, Hans Compernolle, Hans Delrue, Hans Vandenberghe, Hans Vansteenbrugge, Harry Vandecnocke, Hilde Fontier, Ivan Steenkiste, J Vanryckeghem, Jan Baert, Jan de Wit, Jan Swimberghe, Jan van Eeckhout, Jasper Louette, Jean-Marie Testaert, Jean-Pierre Lucas, Jean-Pierre R., Jeffrey Van Daele, Jelle Quartier, Jelle Ronsmans, Jens Derycker, Jens Van Mieghem, Joachim Pintens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Jonathan Meire, Joost Vandenberghe, Karina Samyn, Karl Gillebert, Kenny Hessel, koen baute, Koen Willaert, Kristof Hurtekant, Lander Kestemont, Leo Declercq, Lieven Decrick, Lowie Lams, Luc Clarysse, Luc De Backer, Luc De Cat, Luc De Waele, Luc Lippens, Luc Vanbelle, Maatje den Herder, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc Nollet, Marc Rogghe, Marcel Pottier, Marie-Christine Depuydt, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Martine Wauters, Matthias de Beenhouwer, Matthieu Fabry, Mattias Van Opstal, Michael Deryckere, Miguel Demeulemeester, Miguel Depoortere, Mireille Henry, Monica Acton, Mylle Johnny, Nathalie Picard, Nic De Priester, Nick Vanclooster, Nicole Joly, Noël Vervaecke, Oliver Mechthold , P. Vandepitte , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Maertens, Paul van Gestel , Peene Dirk, Philip De Somer, Philippe Deprez, Pierre Blockx, Piet Allegaert, Pieter Ingelaere, Pieter Vervloet, Régy Goemaere, Reinoud Allaert, Resteau Nathalie, Rieneke Vanhulle, Rik Vande Kerchove, Romain Deloof, Rudy Deplae, Sebastiaan Hanoulle, Serge Allein, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stephen Boddington, Stijn Borny, Stijn Cooleman, Stijn De Winter, Sven Dhuyvetter, Thibaud Vandaudenard, Tine Devroye, Tom Vandezande, Valérie Goethals, Van Colenberghe Eric, Vandeputte Christian, Vandewiele Pascal, Verduystert J.P., Viviane Lootens, Willem Jans, Willy Aelvoet, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wouter Bol, Wouter Van Gasse, Yves Pieters.

 

 

 Roerdomp

 

 Marnix Vyncke

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=
.

Grote Bonte Specht / Kleine Bonte Specht / Groene Specht / Zwarte Specht. 

 .
 
 

 Danny Claeysier / Olivier Vergucht / Patrick Keirsebilck / Danny Roobaert.

 .

Kleine zwaan: Middelburg.

Grote zaagbek: Lissewege.

Middelste zaagbek: Zeekanaal.

Kuifduiker: Achterhaven.

Lepelaar: Varsenare, Uitkerke, Achterhaven.

Roerdomp: Zedelgem, Moerbrugge, De Haan, Hoeke.

Kwak: Kleiputten Nieuwe Vrede.

Koereiger: Meetkerke.

Grote zilverreiger: ZIE HIER

Zeearend: Oudenburg.

Bruine kiekendief: Uitkerke, Oudenburg.

Blauwe kiekendief: Uitkerke, Zuienkerke, Varsenare.

Havik: Zedelgem.

Smelleken: Moerbrugge, Akkers Pompje.

Slechtvalk: Zedelgem, Achterhaven, Brugge, Uitkerke, Oudenburg, Meetkerke, Zuienkerke, Assebroek, St. Andries, Knokke, Damme.

Waterral: Moerbrugge, Damme, Hoeke, Uitkerke, Oudenburg, Fonteintjes, Ruddervoorde.

Bokje: Torhout, Oostkamp, Achterhaven.

Kleine strandloper: Uitkerke, Blankenberge.

Paarse strandloper: Blankenberge.

Pontische meeuw: Roksem Put.

Geelpootmeeuw:.Roksem Put.

Grote jager: De Haan (dood).

Bosuil: St. Andries, Assebroek, Knesselare, Zedelgem.

Velduil: Uitkerke, Zuienkerke.

Kleine bonte specht: Sijsele, Brugge.

Zwarte specht: Sijsele, Wingene.

Roek: Wingene.

Pestvogel: UItkerke / Blankenberge.

Boomleeuwerik: Fonteintjes, Zwin, Zwinbosjes.

Strandleeuwerik: Het Zwin.

Cetti’s zanger: Fonteintjes, Varsenare.

Grote Barmsijs: Wingene.

Frater: Het Zwin.

Kruisbek: Knokke.

IJsgors: Het Zwin.

Sneeuwgors: Achterhaven, Heist.

 

 

Goudhaan    /    Vuurgoudhaan 

 

 

 Patrick Keirsebilck    /    Filip De Ruwe.

 

Machteld Kaesemans   24-02-2015