BLIKVANGERS van 09-02 tot en met 15-02-2015

Machteld Kaesemans

Zeearend  / Diederik D’Hert.

 

Een groot aantal waarnemers – 187 – voerden de gegevens van geziene vogels in op het regioscherm. De koplopers waren natuurlijk de 4 pestvogels uit de Scharebrugstraat in Uitkerke. Tientallen kijkers en fotografen uit alle delen van het land kwamen het viertal bewonderen.

 

Een andere top was de zeearend, spijtig genoeg werd hij maar kort en door enkele mensen gespot.

 

Tijdens de watervogeltelling werden er door Frank in de Achterhaven 5 soorten futen  gezien: kuifduiker, geoorde fuut, roodhalsfuut, fuut en dodaars. Men spotte 3 soorten zwanen, 3 soorten zaagbekken, 5 velduilen, baardmannetjes, sneeuwgors, ijsgors, een paapje…zeer uitzonderlijk! En zoveel meer.

 

Het loont dus de moeite om op pad te gaan, want in de IJzervallei  werden reeds een paar grutto’s gezien. Men signaleerde honderden voorbij trekkende ooievaars in het Belgische luchtruim, evenals kraanvogels, ook zomertaling is er heel vroeg bij!

 

Blijf kijken en geniet van de zeer vroege lentekriebels.

 

Kuifduiker  /  Geoorde Fuut  /  Roodhalsfuut  /  Dodaars.

.
 

 

 

Marnix Vyncke / J.P. Verduystert / Marc Nollet / Patrick Keirsebilck

 

 

 

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Albert Wabe Huysmans, Anna Schneider, Annemie Opdebeeck, Antoine Cornelis, Armijn Reynaert, Baetsle Rudi, Bart Van Thuyne, Bastiaan de Ketelaere, Benny Cottele, Bernard Dekimpe, Bert Kindermans, C Olivier – JP Gillain, Carl Devos, Carlos Steeman, Caroline De Wulf, Catherine Priem, Christof Delbaere, Christophe Delebarre, Dan Crabbe, Danny Claeysier, Dany Depauw, David Berten, Dimitri Van der Beken, Dirk Braem, Dirk Vanackere, Dirk Vercoutter, Dominique Bauwens, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Eddy Alleman, Emile De Clerck, Emmanuel Crul, Erwin Derous, Erwin Slagmulders, Fabien Ryckebosch, Femke Batsleer, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Florian Martens, Fonny Schoeters, Fons De Wispelaere, Fr. en R. Simons-De Roeck, Frank De Scheemaeker, Frank Van de Velde, Frederik De Coster, G. Van Assche, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert Vanhulle, Guido Orbie, Gunther Vergauwen, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Hillewaert, Hans Vandenberghe, Herman Blockx, Hilde Fontier, Isabelle Bossuyt, Ivan De Wispelaere, J Vanryckeghem, Jan Baert, Jan Scholliers, Jan van Eeckhout, Jan Vanhoutte, Jan Vanwynsberghe, Jan Versigghel, Jasper Louette, Jasper Mussche, Jean Spitaels, Jean-Sébastien Rousseau-Piot, Jens Derycker, Jeroen Vanheuverswyn, Jo Seynaeve, Johan Buckens, Johan Claeysier, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Staelens, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Jonckheere Robby, Joost Melis, Joost Meulemans, Jürgen de Witte, K. Mus, Kamiel Aerts, Karina Samyn, Kenny Hessel, Kevin De Cock, Koen Baute, Koen Vandepitte, Kris De Wit, Kris Lesage, Krista Vandepapeliere, L Feys, L. Mur, Lander Kestemont, Leo Declercq, Lise Verhaeghe, Louis Bostyn, Lowie Lams, Luc Boon, Luc De Cat, Luc De Waele, Luc Lippens, Luc Vanderbeke, Luc Vanpaemel, Luc Verhelst, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Batsleer, Marc De Ceuninck, Marc Deknock, Marc Nollet, Marc Rogghe, Marcel Pottier, Marnix Aernaut, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Matthieu Fabry, Michael Deryckere, Michel Louette, Michel Vanwarreghem, Mike Vandeperre, Mireille Henry, Monica Acton, Mylle Johnny, Nathalie Picard, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Olivier Dupont, Olivier Wallez, P. Vandepitte , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul D’hoore, Paul Maertens, Paul Vervaet, Pauwel Bogaert, Pecceu Bert, Peene Dirk, Peter Hofman, Peter Meininger, Philippe Deprez, Philippe Stroot, Pierre Bourgignon, Pieter Van Hauwaert, R. De Jaegher, Raphael Windey, Reinoud Allaert, resteau nathalie, Rijmenans G, Rita Colliers, Robrecht Pillen, Romain Deloof, Romain Duvivier, Roobaert Danny, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sebastiaan Hanoulle, Shalina Minne, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven D’haese, Stijn Borny, Stijn Cooleman, Stijn Van der Veken, Stijn Vansteenbrugge, Sven Maly, Sylvian Hotton , Tiemen De Smedt, Tine Devroye, Vandekerkhove Danny, Vandeputte Christian, Verduystert J.P., Victor Salenbier, Vrielynck Jo, Willy Aelvoet, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Declercq, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wim Trio.

 

Middelste Zaagbek

 

Danny Claeysier

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

Pestvogels

 

 

 

 

Patrck Keirsebilck / Christian Vandeputte / Fonny Schoeters / Carlos Steeman.

 

 

Sneeuwgans: Kleyne vlakte.

Wilde zwaan: Lapscheure, Middelburg.

Kleine zwaan: Lapscheure, Middelburg.

Nonnetje: Achterhaven.

Grote zaagbek: Oedelem, Damme, Ettelgem, Meetkerke.

Middelste zaagbek: Achterhaven, Zeekanaal.

Roodhalsfuut: Achterhaven.

Kuifduiker: Achterhaven.

Geoorde fuut: Achterhaven.

Lepelaar: Pompje.

Roerdomp: Zedelgem, Moerbrugge.

Koereiger: Meetkerke, Lissewege, Achterhaven.

Grote zilverreiger: ZIE HIER

Kuifaalscholver: Achterhaven.

Zeearend: Varsenare, Oudenburg.

Bruine kiekendief: Uitkerke, Achterhaven, Zuienkerke.

Blauwe kiekendief: Uitkerke, Zuienkerke, Zeebrugge, Nieuwmunster.

Smelleken: Achterhaven, Uitkerke.

Slechtvalk: Zedelgem, Achterhaven, Brugge, Zeebrugge, Uitkerke, De Haan, Oedelem, Nieuwmunster, Snellegem, St. Kruis.

Waterral: Moerbrugge, Damme, Achterhaven, Koolkerke, Oostkamp, Lissewege.

Kraanvogel: Zuienkerke.

Bokje: Het Zwin.

Geelpootmeeuw:.Roksem Put.

Kerkuil: Wingene.

Bosuil: Beernem, Assebroek, Oostkamp, Zedelgem.

Velduil: Uitkerke, Zuienkerke.

Oehoe: Brugge Centrum.

Kleine bonte specht: Lapscheure.

Zwarte specht: Zedelgem, Wingene.

Roek: Beernem.

Pestvogel: UItkerke / Blankenberge.

Baardman: Achterhaven.

Boomleeuwerik: Assebroek.

Cetti’s zanger: Achterhaven.

Paapje: UItkerke.

Waterpieper: Uitkerke.

Frater: Het Zwin.

IJsgors: Het Zwin.

Sneeuwgors: Achterhaven, Zeebrugge.

 

Sneeuwgors    /    IJsgors

 

 

Geert Vanhulle    /    Johan Buckens

 

Machteld Kaesemans  17-02-2015