VWG MERGUS naar Bulgarije 9 en 10 mei 2015

Machteld Kaesemans

 

Zaterdag 9 mei trok de groep opnieuw naar de Rhodopen waar er een variëteit aan habitats is zoals kliffen, semi-woestijn, rivierhabitats enz.

 

 Blauwe Rotslijster

 

 

Op de eerste stopplaats zochten en vonden ze rotsklever met prachtig nest, een grijze gors en de steenarend. Vervolgens spotten ze een vrouwtje en mannetje blauwe rotslijster.

 

Rouwmees 

 

 

 

Daarna startte een intense zoektocht naar de rouwmees. Ze kregen hem slechts af en toe een beetje te zien, maar dit bracht geen voldoening. Wel mochten ze een nieuwe soort noteren in de vlucht, nl. een dwergarend en voor de Bruggelingen een gekende vogel: de slechtvalk. Op de picknickplaats zat er oa. een sperwergrasmus.

 

 Griekse Spotvogel.

 

 

 

Bij de namiddagwandeling werden ze verwend met een prachtige waarneming, een Griekse spotvogel. Een sperwergrasmus keek ditmaal recht in de lens van de telescoop…beter konden ze hem niet te zien krijgen!

Op weg naar het hotel werd nog een laatste stop ingelast om toch maar de rouwmees te zien. Het blijvend geloof van Billy had succes, ongelooflijk maar waar , iedereen kreeg deze schuwe vogel te zien !!!

 

Super tevreden reden ze naar huis.

Johan sprak een dankwoord uit voor de vlekkeloze organisatie van Starling reizen  en voor de deskundige inbreng van de gidsen Billy Herman, Minko en Maggie. De chauffeur deelde ook in de lofbetuigingen. Tenslotte kregen alle leden van de groep een pluim voor de supertoffe sfeer …dit smaakt naar meer !

 

 

Groepsfoto Mergussers

 

 

De ganse groep groet jullie maar eigenlijk steken ze hun hand op voor een lifer!

 

Vandaag, zondag 10 mei, was er geen natuurstudie meer. Vanop de luchthaven van Sofia ging het richting Wenen om dan in  Zaventem te landen rond 16u00

 

In het totaal werden er 190 soorten genoteerd. Alle waarnemingen kunnen jullie terugvinden HIER

 

Verslaggeefster,

Machteld

 

Foto’s:  Simoens – De Roeck  /  Peter Soer  /  Wouter Teunissen  /  Billy Herman.